Η Περιφέρεια ψάχνει τρόπο για να φέρει το πιλοτικό πρόγραμμα διαχείρισης των απορριμμάτων

Πατήστε για μεγέθυνση

Ψάχνουν τρόπους προκειμένου να εγκατασταθεί το πιλοτικό σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων που πρόσφατα είδαν να λειτουργεί στην Καλαμάτα, οι αιρετοί της Κέρκυρας και ο Περιφερειάρχης Κώστας Γεωργαλίδης, όπως δήλωσαν στους εκπρόσωπους του Αλεύχιμον. Τα μέλη του συλλόγου Αλεύχιμον και της συντονιστικής επιτροπής κατά του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας, συναντήθηκαν σήμερα το πρωί με το γ.γ. της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Κ. Γεωργαλίδη από τον οποίο ζήτησαν να κινήσει άμεσα όλες τις διαδικασίες για να ανασταλεί η λειτουργία της παράνομης χωματερής που λειτουργεί ο Δήμος στην περιοχή.

Οι αρχικές υποσχέσεις στην αρχή του καλοκαιριού έκαναν λόγο για κλείσιμο της χωματερής μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ωστόσο, η υπόσχεση αυτή δεν μπορεί να υλοποιηθεί καθώς δεν έχει βρεθεί λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων του δήμου Λευκιμμαίων.

Οι εκπρόσωποι των κατοίκων επανέλαβαν ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν σε καμία περίπτωση λειτουργία του ΧΥΤΑ Μεσοράχης, έστω και δοκιμαστικά.

Ο κ. Γεωργαλίδης τους ενημέρωσε ότι γίνονται προσπάθειες ώστε να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά και χρηματοδοτικά ζητήματα αλλά και να δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από πλευράς αρμόδιων υπουργείων, ώστε να γίνει δοκιμαστική εγκατάσταση και λειτουργία του πιλοτικού συστήματος που εταιρία λειτουργεί στο ΧΑΔΑ Καλαμάτας

Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2010 19:50

Πηγή: CorfuPress