Αθώα η Νικολέτα Σαμοΐλη, πρώτη νίκη για την μάχη της Λευκίμμης κατά του ΧΥΤΑ

Κείμενο: ΕΛΕΝΑ ΓΙΣΔΑΚΗ
Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2010 17:08



Αθωώθηκε η πρώην πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αλεύχιμον Νικολέτα Σαμοΐλη, κατηγορούμενη για συμμετοχή στα γεγονότα της Λευκίμμης, ενάντια στη δημιουργία του ΧΥΤΑ. Είναι η πρώτη εκδίκαση μιας σειράς δικών κατά κατοίκων, η θετική κατάληξη της οποίας δημιούργησε αισιοδοξία στους Λευκιμμιώτες.

Ενώ οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για αναβολή της σημερινής δίκης, η Νικολέτα Σαμοΐλη τελικά στάθηκε στο εδώλιο της κατηγορουμένης για παρεμπόδιση του έργου του ΧΥΤΑ Λευκίμμης και αθωώθηκε. Με αριθμό πινακίου 75 τελικά η δίκη έγινε και μετά την έκδοση του αποτελέσματος η πρώην πρόεδρος του Αλεύχιμον δήλωσε τον ενθουσιασμό της, κάνοντας λόγο για πρόκριμα για τις επόμενες δίκες. "Πιστεύουμε στο δίκιο του αγώνα μας, ασκήσαμε το συνταγματικό δικαίωμά μας να ζήσουμε στον τόπο μας και δικαιωθήκαμε" δήλωσε ο κ. Σαμοΐλη.



Νίκη της Λευκίμμης


Οι συνήγοροι υπεράσπισης Δ. Σαραφιανός και Ν. Γκουλιούμης δήλωσαν ότι η κ. Σαμοΐλη κάθισε στο εδώλιο της κατηγορούμενης με το σκεπτικό αποκλειστικά και μόνο της συλλογικής ευθύνης ως τότε πρόεδρος του συλλόγου Αλεύχιμον, και φυσικά το δικαστήριο δεν το έκανε αποδεκτό. "Φεύγουμε δικαιωμένοι" τόνισαν κάνοντας λόγο για δικαίωση του αγώνα, νίκη που ανήκει και στον λαό της Λευκίμμης.

Μέλη της Συντονιστικής κατά του ΧΥΤΑ σε δηλώσεις τους έκαναν λόγο για συνεχιζόμενη ποινικοποίηση των αγώνων των Λευκιμμιωτών με κατασκευασμένες και αβάσιμες κατηγορίες σε μια προσπάθεια να τους τρομοκρατήσουν και να κάμψουν την αγωνιστικότητα τους. Και ζητούν:
• Να σταματήσουν οι διώξεις και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες .
• Να βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορημένου οι πραγματικού ένοχοι
• Να δοθεί οριστική και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων με σύγχρονες τεχνολογίες που θα σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον.


Πηγή: CorfuPress