Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Κέρκυρας για δίκη Ν. Σαμοϊλη

ΕΛΜΕ Κέρκυρας
Ξεν. Ναπολέοντος, Μαντούκι
τηλ.-φαξ 2661049390

28-10-2010

Την 1η Νοέμβρη 2010 δικάζεται η πρόεδρος (το 2007) του συλλόγου «Αλεύχιμον» και συνάδελφος Νικολέτα Σαμοϊλη, με μηνυτή τον κατασκευαστή του ΧΥΤΑ Λευκίμμης και μάρτυρες κατηγορίας δύο δημάρχους, αυτόν του Δήμου Κερκυραίων και πρόεδρο του συνδέσμου καθαριότητας και τον δήμαρχο Δ.Μελιτειαίων.

Μετά τις δίκες πολιτών της Λευκίμμης, που αντιστάθηκαν υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα τους στη ζωή, τώρα δικάζονται και εκπρόσωποι συλλόγων. Η συγκεκριμένη ενέργεια απέναντι σε φυσικά πρόσωπα και σε συλλογικά όργανα μας βρίσκει αντίθετους .

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας στέκεται αλληλέγγυα σε αυτούς που διώκονται και καταδικάζει τη σύμπραξη οικονομικού κεφαλαίου και τοπικών αρχόντων ενάντια στους αγώνες των πολιτών της Λευκίμμης και ενάντια στην τότε πρόεδρο του «Αλεύχιμον».
Ζητάμε :

• Να σταματήσουν οι διώξεις και η ποινικοποίηση των αγώνων προσώπων ή συλλογικοτήτων

• Τα Α/θμια σωματεία και τα Β/θμια όργανά τους να εκφράσουν και να δείξουν τη στήριξή τους

• Σύμφωνα με την περσινή απόφαση, τα ΔΣ των σωματείων να παραστούν ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη, την 1η Νοέμβρη, όπως και το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας θα κάνει.

• Η ΕΛΜΕ κηρύσσει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας για όσους συναδέλφους επιθυμούν να παραβρεθούν στα δικαστήρια τη Δευτέρα 1 Νοέμβρη στις 9:00 π.μ.


Για το ΔΣ

Μεταλληνός Νίκος(πρόεδρος)
Ραιδεστινός Γιώργος (γραμματέας)