Ένταση για την χωματερή αλλά και για τις κλήσεις σε απολογία



Ένταση επικράτησε το απόγευμα στη Λευκίμμη όταν απορριμματοφόρο του Δ. Λευκιμμαίων, επιχείρησε να εναποθέσει σκουπίδια του δήμου Κορισσίων στην παράνομα λειτουργούσα χωματερή. Την ίδια ώρα κλήσεις σε απολογία έχουν λάβει δεκάδες Λευκιμμιώτες που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις κατά του ΧΥΤΑ.

Οι κάτοικοι στη Λευκίμμη βρέθηκαν ξανά στους δρόμους το απόγευμα, καθώς είχαν πληροφορία ότι απορριμματοφόρο του δήμου Λευκιμμαίων, στελεχωμένο με προσωπικό του δήμου Κορισσίων θα εναπόθετε σκουπίδια από τους Αργυράδες στην παράνομη χωματερή της Λευκίμμης.

Μέσω μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων αρκετοί κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο δρόμο που οδηγεί στη χωματερή και απέκλεισαν το απορριμματοφόρο, το οποίο τελικά δεν κατάφερε να ρίξει τα απορρίμματα.

Η μεν πλευρά του δήμου Κορισσίων υποστηρίζει ότι έχει δανειστεί το απορριμματοφόρο από το δήμο Λευκιμμαίων, λόγω βλάβης του δικού τους οχήματος, ενώ ο ίδιος ο δήμαρχος Β. Χειμαριώτης δήλωσε ότι ουδέποτε έδωσε εντολή να γίνει χρήση της χωματερής. Η δε πλευρά του δήμου Λευκιμμαίων ισχυρίζεται με τη σειρά της ότι δεν έδωσε καμία άδεια να φέρει ο όμορος δήμος τα δικά του απορρίμματα στη Λευκίμμη αφήνοντας αιχμές ακόμη και για προεκλογικές σκοπιμότητες.

Απορίας άξιον είναι πάντως είναι πως ερίζουν οι δύο όμοροι δήμοι για εναπόθεση των απορριμμάτων σε μια χωματερή, που ούτως ή άλλως είναι παράνομη και θα έπρεπε να είχε πάψει να λειτουργεί προ πολλού.

Μοίρασαν κλήσεις απολογίας

Και δεν φτάνει αυτό, αλλά το ίδιο διάστημα στη Λευκίμμη έχει ξεσπάσει «ανθρωποκυνηγητό» με κλήσεις απολογίας στην Ασφάλεια δεκάδων κατοίκων της περιοχής που είχαν λάβει μέρος στις κινητοποιήσεις κατά του ΧΥΤΑ Λευκίμμης.

Με δικαστήρια εναντίον κάποιων από αυτούς να εκκρεμούν ακόμη και να έχουν οριστεί για τον Νοέμβριο η Συντονιστική Επιτροπή και το Αλεύχιμον καλούν τους κατοίκους σε συνέλευση το ερχόμενο Σάββατο 23 Οκτωβρίου. Για την ίδια συνάντηση έχουν απευθύνει ανοικτή πρόσκληση και στους υποψήφιους των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, ώστε να πάρουν ανοικτά θέση για το θέμα της ποινικοποίησης των αγώνων των κατοίκων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ.

Πηγή: CorfuPress