ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Τα τελευταία τρία χρόνια εντάθηκε ο αγώνας των Λευκιμμιωτών που ξεσηκώθηκαν για να αποτρέψουν ένα έγκλημα (ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας) που σχεδιάστηκε « γι΄ αυτούς χωρίς αυ-τούς». Το διάστημα αυτό οι Λευκιμμιώτες υπέστησαν τα πάνδεινα . Διώξεις, απειλές, εκβιασ-μοί, εξευτελισμοί, ταπεινώσεις και μία νεκρή ήταν το βαρύ τίμημα για τη μη λειτουργία μέχρι σήμερα του παράνομου ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας.

Τους τελευταίους μήνες γινόμαστε ξανά μάρτυρες μιας ενορχηστρωμένης και μεθοδευμένης τακτικής ποινικοποίησης του αγώνα μας και τρομοκράτησης των Λευκιμμιωτών. Μέλη της ορχήστρας οι αιρετοί «άρχοντες μας» και οι γνωστοί κατασταλτικοί μηχανισμοί που αντί να υπηρετούν τα συμφέροντα και τις ανάγκες των πολιτών προστατεύουν εργολάβους και μελετητές.

Στα πλαίσια αυτής της τακτικής τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο έξι ακόμη Λευκιμμιώτες σύρονται στις αίθουσες των δικαστηρίων με βαριές κατηγορίες , γιατί τόλμησαν να διαμαρτυ-ρηθούν για ένα καθ’ όλα παράνομο έργο. Η προσπάθεια τρομοκράτησης δεν σταματάει εδώ, καθώς δεκάδες ακόμη Λευκιμμιώτες κλήθηκαν, τις τελευταίες μέρες , ως κατηγορούμενοι να απολογηθούν στην Ασφάλεια της Κέρκυρας.

Η απάντηση στις παραπάνω μεθοδεύσεις είναι η μαζικότητα με την οποία αντέδρασαν οι Λευκιμμιώτες σε ανάλογες περιπτώσεις. Η τακτική αυτή όμως δε μας φοβίζει αλλά αντίθετα μας εξοργίζει και μας δυναμώνει για τη συνέχιση του αγώνα μας.

Η ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ- Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010, στις 6 Μ.Μ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ «ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ» ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕ-ΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ , ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ , ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΙΜΜΙΩΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.


Λευκίμμη 17-10-2010

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ «ΑΛΕΥΧΙΜΟΝ»