Δελτίο τύπου για τον νέο κύκλο δικών

Τον Οκτώβρη ξεκινά ένας νέος κύκλος δικών για τους Λευκιμμιώτες αγωνιστές που «εγκλημάτησαν» υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους με αξιοπρέπεια στον τόπο τους σε ένα καθαρό περιβάλλον.

Στις 7 του Οκτώβρη δικάζονται οι: Παπα-Σπύρος Μοναστηριώτης, Μακαντάνης Σπύρος, Λειτούργης Γιώργος και Στέφανος Μοναστηριώτης. Ακολουθεί στις 14 του ίδιου μήνα η δίκη της Ραφτοπούλου Ζαχαρένιας και έπεται συνέχεια με τη δίκη της πρώην Προέδρου του Αλεύχιμου Σαμοΐλη Νικολέτας.

Για ακόμη μία φορά ο αγώνας των Λευκιμμιωτών για την προστασία του περιβάλλοντος ποινικοποιείται στα πρόσωπα των παραπάνω αγωνιστών με κατασκευασμένες και αβάσιμες κατηγορίες σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τους Λευκιμμιώτες και να κάμψουν την αγωνιστικότητα τους. Η γνωστή τακτική των κατασταλτικών μηχανισμών και των εντολοδόχων τους θα αποβεί και πάλι άκαρπη.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι Λευκιμμιώτες δεν πρόκειται να υποκύψουμε στην προσπάθεια τρομοκράτησης και θα αγωνιστούμε για τη μη λειτουργία του παράνομου Χ.Υ.Τ.Α .και για να δοθεί οριστική λύση για όλο το νησί.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ
• Τη βίαιη εισβολή των ΜΑΤ στη Λευκίμμη που πλήγωσε την ψυχή και την περηφάνια μας.
• Τους τραυματίες ,τους συλληφθέντες ,τα χημικά και τη νεκρή που άφησαν πίσω τους οι δυνάμεις καταστολής.
• Αυτούς που με την υπογραφή τους προκάλεσαν όλα τα παραπάνω εξυπηρετώντας συμφέροντα άλλων.

ΖΗΤΑΜΕ
• Να σταματήσουν οι διώξεις και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες .
• Να βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορημένου οι πραγματικού ένοχοι
• Να δοθεί οριστική και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων με σύγχρονες τεχνολογίες που θα σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους Κερκυραίους να δείξουν έμπρακτα, με την παρουσία τους στα δικαστήρια, την αντίθεση τους στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους φορείς, συλλόγους, σωματεία να συμπαρασταθούν με ψηφίσματα και την παρουσία τους στο δίκαιο αγώνα μας.

Λευκίμμη 27-09-2010

Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Αλεύχιμον»
Πληροφορίες : Κα Κοντομάρη Μαρία ( κιν. 6976656626 )
Τηλ – Fax : 2662025277

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά του Παράνομου
ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας