Παραιτήθηκε ο Μικάλεφ από το Σύνδεσμο Καθαριότητας

Την παραίτησή του από την προεδρία του Συνδέσμου Καθαριότητας υπέβαλλε ο δήμαρχος Κερκυραίων Σωτήρης Μικάλεφ, μετά τις οξύτατες βολές που δέχθηκε από τους εκπροσώπους σύσσωμης της Αυτοδιοίκησης για τη στάση του στην τελευταία κρίση με το ΧΥΤΑ Τεμπλονίου. Η παραίτηση υπεβλήθη μετά από την πρωινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κέρκυρας (του Συνδέσμου) η οποία χαρακτηρίστηκε από ένταση και βολές κατά του κ. Μικάλεφ.
Ο τελευταίος, είχε πάει στη συνεδρίαση, όπως τουλάχιστον εκτιμούν παράγοντες της Αυτοδιοίκησης, αποφασισμένος να υποβάλλει παραίτηση, κάτι που ουσιαστικά είχε δρομολογήσει εδώ και μέρες με την απόφασή του να λειτουργήσει ως δήμαρχος Κερκυραίων σε βάρος των υποχρεώσεών του που απορρέουν από τη θέση του προέδρου του ΦΟΔΣΑ, αφού σε συμφωνία με τους κατοίκους έδωσε εντολή στα απορριμματοφόρα του Δήμου του να χρησιμοποιούν τον αποκλεισμένο για όλους τους άλλους Χώρο Υγειονομικής Ταφής, προκαλώντας τη μήνι των δημάρχων της περιφέρειας του νησιού.
Ο κ. Μικάλεφ δήλωσε στους δημοσιογράφους την παραίτησή του αποχωρώντας από τη συνεδρίαση, ενώ προανήγγειλε και γραπτή δήλωση που αναμένεται να εκδοθεί εντός της ημέρας.


Πηγή: CorfuPress