Δελτίο Τύπου για τη χωματερή της Λευκίμμης

Λευκίμμη 19 Ιουλίου 2010

Στις 17 Ιουλίου 2010 ημέρα Σάββατο και ώρα 2:00 το μεσημέρι πληροφορηθήκαμε ότι απορριμματοφόρο του Δ. Κορισσίων κατευθύνονταν προς την παράνομη χωματερή του Δ. Λευκιμμαίων.

Αμέσως μεταβήκαμε στο χώρο όπου διαπιστώσαμε ότι το απορριμματοφόρο άδειαζε τα σκουπίδια του εκεί.

Το παραπάνω γεγονός δεν είναι τυχαίο αφού επαναλαμβάνεται κάθε φορά που για κάποιο λόγο ο νόμιμος, κατά το Σύνδεσμο Καθαριότητας, αποδέκτης του νησιού είναι κλειστός.

Ας μας εξηγήσουν οι Δήμαρχοι Κορισσίων και Λευκιμμαίων βάση ποιάς συμφωνίας και με ποια ανταλλάγματα μεταφέρονται σκουπίδια από άλλο Δήμο στη χωματερή του Δήμου Λευκιμμαίων.

Ας μας απαντήσει ο Δήμαρχος Λευκιμμαίων γιατί, όχι μόνο δεν έχει κλείσει τη χωματερή και δεν έχει προχωρήσει στην αποκατάστασή της, όπως επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά την επιβαρύνει με επιπλέον σκουπίδια γειτονικού δήμου ;

Γιατί δεν μαζεύει τα σκουπίδια του Δήμου Λευκιμμαίων προφασιζόμενος ότι η χρήση της χωματερής συνεπάγεται δυσβάσταχτα πρόστιμα για το Δήμο μας, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει τη χωματερή για άλλους Δήμους ;

Ρωτάμε τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων του Δήμου μας αν είναι γνώστες των παραπάνω, καθώς και αν γνωρίζουν ότι η χωματερή έχει επεκταθεί ανεξέλεγκτα και σε γειτονικούς χώρους.

Γνωρίζουν ακόμα ότι η Νομαρχία πρόσφατα επέβαλε στο Δήμο μας πρόστιμο 10.000€ για την κακή λειτουργία της χωματερής ;

Τελειώνοντας καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λευκιμμαίων να κλείσει και να αποκαταστήσει την παράνομη χωματερή και να οδηγήσει τα σκουπίδια σε νόμιμο αποδέκτη.




Πολιτιστικός – Περιβαλλοντικός Σύλλογος ΄΄ Αλεύχιμον ΄΄
Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά του Παράνομου Χ.Υ.Τ.Α. Νότιας Κέρκυρας