Ανακοινωση Αλληλεγγύης απο Contra Rossa‏

Την Παρασκευή 25 Ιουνίου επαναλαμβάνεται η δίκη- με εξοντωτικές κατηγορίες-του Βασίλης Καραβαζάκη, γνωστού αγωνιστή και πρωτεργάτη του κινήματος της νότιας Κέρκυρας ενάντια στη δημιουργία του παράνομου ΧΥΤΑ Λευκίμμης, καθώς και άλλων τριών συγκατηγορουμένων του.
Μια δίωξη που χαρακτηρίζεται από μεθόδευση, τεχνάσματα και χρήση αστήρικτων κατηγοριών, στηρίζεται δε αποκλειστικά σε προκατασκευασμένες «μαρτυρίες» αστυνομικών.
Με τη δίκη αυτή, καθώς και με τις δεκάδες που ακόμη θα ακολουθήσουν, η κεντρική και τοπική εξουσία επιδιώκει, αφενός, να εκδικηθεί όλους όσους «τόλμησαν» να υψώσουν τη φωνή και το ανάστημα τους ενάντια στα σχέδια που υποβάθμιζαν ακόμα περισσότερο την καθημερινή ζωή των κατοίκων της Λευκίμμης, όσους πλήρωσαν πραγματικά με το αίμα τους την ανυποχώρητη και μαχητική στάση τους, στεκούμενοι πεισματικά αντίθετοι σε ένα ακόμη έγκλημα κατά του περιβάλλοντος και, αφετέρου, να εκφοβίσει όσους θα έχουν την ιδέα να κάνουν κάτι ανάλογο στο μέλλον.
Με την προσθήκη του Βασίλη στον μακρύ κατάλογο των δεκάδων συλληφθέντων και διωχθέντων κατοίκων της Λευκίμμης δεν ήθελαν μόνο να στείλουν ένα σαφές μήνυμα τρομοκράτησης ενάντια σε όποιον επέλεξε το δρόμο του αγώνα και της αντίστασης στα ζητήματα που αφορούν την ποιότητα της ζωής του και το μέλλον των παιδιών του, δεν ήθελαν μόνο να διαμορφώσουν κλίμα ηττοπάθειας και ματαιότητας των αγώνων, αλλά να επιδιώξουν και την παραδειγματική ηθική και πολιτική εξόντωση ενός ανυποχώρητου αγωνιστή. Ενός αγωνιστή που δεν αρνείται φυσικά την παρουσία του στα γεγονότα, μαζί με εκατοντάδες εξάλλου Λευκιμμιώτες, όπως η συνείδηση και το χρέος του απέναντι στον τόπο και τις επόμενες γενεές όριζε, αρνιέται όμως το αστήρικτο και κατασκευασμένο κατηγορητήριο και την στοχοποίηση του.
Η Λευκίμμη αποτελεί αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της διαδικασίας κατά την οποία σχεδιάζονται και υλοποιούνται έργα που ενώ φαινομενικά απευθύνονται στον τοπικό πληθυσμό, ουσιαστικά εξυπηρετούν ανάγκες και συμφέροντα άλλων (εργολάβοι, δήμαρχοι, κ.α.).
Ξεκινώντας από τη χωροθέτηση του έργου, αυτή έγινε θυσιάζοντας την πραγματικότητα στο βωμό του κέρδους. Κρύβοντας υπόγεια ύδατα, μεταφέροντας οικισμούς «λίγο πιο κεί» ώστε να φαίνεται ότι πληρούνται οι οριζόμενες από το νόμο αποστάσεις και, στην ουσία, ρισκάροντας με τις ζωές των ανθρώπων όλης της Λευκίμμης. Κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του έργου το κράτος και η τοπική αυτοδιοίκηση έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο καθώς η εγκατάσταση του εργολάβου έγινε σε συνδυασμό με την παρουσία ΜΑΤ, τα οποία σαν άλλος στρατός κατοχής τρομοκρατούσαν, έβριζαν και χτυπούσαν τους κατοίκους.
Αυτοί είναι οι πραγματικοί κατηγορούμενοι και ένοχοι για το φόνο μιας άτυχης γυναίκας. Επιστρέφοντας τους το κατασκευασμένο κατηγορητήριο, ήδη στην συνείδηση μας τους έχουμε καταδικάσει ως ενόχους, για τη διατάραξη της κοινής ειρήνης, για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, ένοχους για τον εξευτελισμό συνειδήσεων, ένοχους που επανέφεραν τον τόπο μας σε καθεστώς κατοχής.
Η παρουσία όλων μας την Παρασκευή έξω απο τα δικαστήρια είναι σημαντική. Γιατί μόνο έτσι και παρά την αναμενόμενη αναβολή της δίκης, λόγω της προγραμματισμένης αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, θα δείξουμε οτι δεν ξεχάσαμε το έγκλημα που έχει συντελεστεί στη Λευκίμμη. Με τη δυναμική παρουσία μας σε κάθε δίκη που αφορά στα γεγονότα στέλνουμε ενα έμπρακτο μήνυμα αλληλεγγύης στους διωκόμενους. Θα είμαστε πάντα στο πλευρό των αγωνιστών, όποτε και όπου οι περιστάσεις το απαιτούν. Στο πρόσωπο των διοχθέντων δικάζονται όλοι όσοι αντιστέκονται. Θα απαιτήσουμε με την συνεχή, μαζική και αγωνιστική παρουσία μας σε οποιαδήποτε στάση της δίκης, όσο χρόνο και αν αυτό απαιτήσει, να λάμψει η αλήθεια και να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί ένοχοι.

Ζητάμε την άμεση απαλλαγή του Βασίλη Καραβαζάκη καθώς και όλων των κατηγορουμένων αγωνιστών της Λευκίμμης από όλες τις ψευδείς και κατασκευασμένες κατηγορίες.

Να σταματήσει το έγκλημα ενάντια στο περιβάλλον

Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί μας.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ - ΩΡΑ 8.30

CONTRA ROSSA