Θ. Γουλής κατά ΠΑΣΟΚ για ΧΥΤΑ

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε την Τετάρτη το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ Θ.Γουλής αναφέρθηκε τόσο στο πολιτικό πλαίσιο που θα κινηθεί το κόμμα στις τοπικές εκλογές του ερχόμενου Νοέμβρη, όσο και στο θέμα του ΧΥΤΑ Νότου.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Θόδωρου Γουλή για τον ΧΥΤΑ:

«Ο ΓΓ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αποκάλυψε τη διγλωσσία του ΠΑΣΟΚ γύρω από το θέμα του ΧΥΤΑ και προσπαθεί να οργανώσει διάλογο με αντικείμενο τη λειτουργία του. Όμως ο ΧΥΤΑ είναι παράνομος αφού σύμφωνα με τους δικούς τους νόμους παραβιάζει βασικούς περιβαλλοντικούς όρους. Είναι αυταπάτη να λέγεται ότι θα λειτουργήσει μόνο για το Δήμο Λευκιμμαίων όταν είναι γνωστό ότι με τη διοικητική μεταρρύθμιση «Καλλικράτης» που ψηφίστηκε και είναι πλέον νόμος στην Κέρκυρα υπάρχει μόνο ένας δήμος.

Επίσης καταγγέλλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης των κατοίκων της Λευκίμμης που γίνεται μέσω των εισαγγελικών παραγγελιών. Χρησιμοποιώντας επομένως το καρότο του ψευτοδιαλόγου και το μαστίγιο των αστυνομικών-δικαστικών διώξεων η κυβέρνηση και ο ΓΓ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προσπαθούν να λειτουργήσουν ένα παράνομο ΧΥΤΑ.»

Πηγή: CorfuPress