Ανακοίνωση – Κάλεσμα

Πάλι σε δίκη η Λευκίμμη

Για τις 25 Ιουνίου 2010 στο πλημμελειοδικείο Κέρκυρας ορίστηκε μετά από αναβολή η δίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων Λευκιμμιωτών, Καραβαζάκη Βασίλη, Πανδή Γιάννη, Ανδρονικόπουλο Τάσου και Σαμοΐλη Σίμου.

Με εξωντοτικές αβάσιμες και κατασκευασμένες κατηγορίες σύρονται σε δίκη για γεγονότα που συντελέστηκαν στη Λευκίμμη στις 16 Ιουνίου 2008, όταν οι κάτοικοι της Λευκίμμης αντιδρώντας για πολλοστή φορά στη δημιουργία στη περιοχή τους ενός καθόλα παράνομου ΧΥΤΑ, δέχτηκαν ξανά βάναυση επίθεση ενός στρατού κατοχής.

Δυνάμεις καταστολής από όλη την Ελλάδα ήρθαν να τσακίσουν με τη πιο σκληρή και απάνθρωπη βία την αντίσταση των κατοίκων, οι οποίοι διεκδικούσαν το δικαίωμα στη ζωή, την περιουσία, την υγεία, το περιβάλλον και την οικονομική τους δραστηριότητα. Αφού δεν κατάφεραν με τη βία, τη δολοφονική επίθεση, τους ξυλοδαρμούς, τις συλλήψεις, τη καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, την κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας και κράτους δικαίου, να καταστείλουν την αντίσταση των κατοίκων, προσπαθούν να τους τρομοκρατήσουν με ατελείωτες ποινικές διώξεις. Έτσι δίνουν ένα «μάθημα» και σε όλους όσοι παλεύουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα τους.

Μετά την βάρβαρη επίθεση ακολουθεί ο διασυρμός και η ταλαιπωρία σε δίκες συλληφθέντων, κατηγορουμένων και γενικά όλης της Λευκίμμης. Φυσικά μοναδικοί μάρτυρες κατηγορίας είναι οι δυνάμεις καταστολής, ενώ θα έπρεπε κατηγορούμενοι να είναι αυτοί όσοι τους έστειλαν, αλλά και όσοι είναι υπεύθυνοι για το περιβαλλοντικό έγκλημα.

Ο μακρύς κατάλογος κατηγορουμένων συνεχίζει να εμπλουτίζεται. Αύριο ποιος θα έχει σειρά;

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να απαιτήσουν:

• Να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις συλληφθέντων, κατηγορουμένων
• Να μη λειτουργήσει ο παράνομος ΧΥΤΑ- χωματερή
• Να προχωρήσουν σε ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών αποβλήτων

Τους καλούμε να συμπαρασταθούν και πάλι σε αυτούς που δικάζονται στις 25 Ιουνίου 2010 και σε όσους ακολουθούν, γιατί σε κάθε δίκη δικαζόμαστε όλοι.

ΟΙ ΛΕΥΚΙΜΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΣΚΙΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΡΙΑ ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

ΕΠΙΤΟΠΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ