Μεθοδεύουν το ξεπούλημα της Δημοτικής ακίνητης περιουσίας

Μετά την εγκληματική συναίνεση της πλειοψηφούσας παράταξης του κ. Γατσούλη (ΠΑΣΟΚ) απέναντι στο περιβάλλον και τους κατοίκους της Λευκίμμης για την κατασκευή και λειτουργία του παράνομου ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια, σειρά έχει η καταστροφή Δημοτικής περιουσίας στον Αϊ-Γόρδη έκτασης 1.397 στρεμμάτων.

Η παράταξη του κ. Γατσούλη με την θετική ψήφο της παράταξης του κ. Μοναστηριώτη (οι σύμβουλοι της ΔΑΚ καταψήφισαν) ξεκίνησαν με την 18/124/09 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την εκποίηση - εμπορευματοποίηση του υπόψη ακινήτου (φιλέτου) με πρόσχημα την λεγόμενη «ανάπτυξη», «επένδυση» και «απασχόληση» για την περιοχή μας.

Λειτουργώντας στα πλαίσια των νόμων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης δρομολόγησαν τη διαδικασία ξεπουλήματος σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η ένταση της εμπορευματοποίησης της γης συντελείται ως διέξοδος στη συσσώρευση κερδών του κεφαλαίου.

Επιβεβαιώνεται καθημερινά στην πράξη η πολιτική αντίληψη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ότι η γη, τα δάση και γενικότερα το φυσικό περιβάλλον δεν αποτελούν δημόσιο αγαθό αλλά εμπόρευμα που μπορεί να γίνεται αντικείμενο στυγνής κερδοσκοπίας στο πλαίσιο της καπιταλιστικής αγοράς.

Οι όποιες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν θα είναι στη βάση της εποχικής εργασίας και όχι στη σταθερή, πλήρη απασχόληση και ασφάλιση. Παράλληλα – αντικειμενικά- θα καταστραφούν οι ήδη υφιστάμενες τουριστικές εγκαταστάσεις, οι μικροεπιχειρηματίες και οι κλάδοι που σχετίζονται με τον τουρισμό στη Λευκίμμη.

Δεδομένης της ανυπαρξίας πολιτικής στήριξης από μεριάς των κομμάτων του κεφαλαίου και Ε.Ε. της τιμής και παραγωγής του λαδιού η κατάσταση θα επιδεινωθεί τραγικά για τους κατοίκους της Λευκίμμης με τεράστια ανεργία και πτώση του βιοτικού επιπέδου των λαϊκών στρωμάτων.

Γι’ αυτό πρέπει άμεσα τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι μικροεπαγγελματίες, οι μικροεπιχειρηματίες και κλάδοι που δραστηριοποιούνται γύρω από τον τουρισμό να μην αποδεχτούν αυτήν την προοπτική και με εμπειρία τους αγώνες που αναπτύχτηκαν το τελευταίο διάστημα ενάντια στον ΧΥΤΑ να εμποδίσουν μια τέτοια εξέλιξη. Να συγκροτήσουν μέτωπο αντίστασης και δράσης και να απαιτήσουν:

-Να σταματήσει η όποια διαδικασία εκποίησης
-Να προχωρήσουν στην αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου στον Αϊ-Γόρδη χωρίς
εμπορευματοποίηση και σύμπραξη ιδιωτών, με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την προστασία του περιβάλλοντος, με έλεγχο από τον Δήμο μας και τους φορείς της περιοχής.


Δυνατότητες και επιλογές υπάρχουν για μια άλλη τουριστική πολιτική.

Ο κόσμος πρέπει - μέσα από την πείρα του - να βγάλει τα συμπεράσματα του και να παλέψει για μία τουριστική ανάπτυξη ενταγμένη στην λαϊκή οικονομία και εξουσία που θα λύσει σε όφελος των εργαζομένων αυτά τα ζητήματα, που θα θεωρεί υποχρέωση του κράτους τις δωρεάν διακοπές των εργαζομένων και συνταξιούχων.

Δημήτρης Ν. Γατσούλης.


Πηγή: Εφημερίδα "Η Φωνή της Λευκίμμης" αριθμός φύλλου 513, Περίοδος Β', Τρίμηνη Έκδοση, Οκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2009

Σχόλια:

Φήμες θέλουν ότι ο Δήμαρχός μας κ. Σ. Γατσούλης ανέθεσε την μελέτη σε κάποιον κύριο Ρουβά η οποία κόστισε 50.000 Ευρώ!!!

Γιάννης Κάντας
Τυχαία ήταν άραγε η φωτιά την 16 Ιουλίου 2008 σε αυτήν την περιοχή;

Φωτογραφίες από την επίμαχη περιοχή την ώρα του μοιραίου.

Πατήστε για μεγέθυνση
Πατήστε για μεγέθυνση
Παναγιώτης Βλάσσης