Δελτίου Τύπου Σ.Ε. και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αλεύχιμον

Πριν δύο περίπου χρόνια ξεκινήσαμε έναν δίκαιο αγώνα με μόνο στόχο να αποτ-ρέψουμε το περιβαλλοντικό έγκλημα που σχεδιάστηκε για μας χωρίς εμάς από τους κρατούντες με τις ευλογίες και των θεσμικών μας παραγόντων.

Όλο αυτό το διάστημα αγωνιστήκαμε δεχόμενοι τις ύβρεις , τις απειλές και τους εκβιασμούς τόσο του κατασταλτικού κρατικού μηχανισμού όσο και των αιρετών «προστατών» μας. Θέλησαν έτσι να κάμψουν το φρόνημά μας και να αποδυναμώσουν τις τάξεις του Κινήματος μας .Και αφού δεν τα κατάφεραν προσπάθησαν και προσπαθούν να ποινικοποιήσουν τον αγώνα μας , φορτώνοντας σε Λευκιμμιώτες αγωνιστές ψευδείς και κατασκευασμένες κατηγορίες , τακτική που παραπέμπει σε άλλες εποχές και που απώτερος στόχος της είναι να τρομοκρατήσει τόσο εμάς όσο και οποιονδήποτε τολμήσει στο μέλλον να σηκώσει κεφάλι και να αντιταχθεί στα μεγάλα συμφέροντα και στη συντεχνία των τρωκτικών που λυμαίνονται τον τόπο μας.

Στα πλαίσια αυτής της τακτικής και των μεθοδεύσεων τρομοκράτησης εντάσσονται και οι δίκες της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου 2009 κατά τεσσάρων Λευκιμμιωτών αγωνιστών.

Το Κίνημά μας δεν πρόκειται όμως ούτε αυτή τη φορά να υποκύψει στις προσπά-θεια τρομοκράτησης αλλά και συκοφάντησης του αγώνα μας ,γιατί στηρίζεται στο δί-κιο, και στην ομοψυχία των συνδημοτών μας , αλλά και στην αποδοχή που βρήκε στην ελληνική κοινωνία. Περίτρανη απόδειξη, ότι ο στόχος συκοφάντησης του αγώνα μας έπεσε στο κενό, αποτελούν τα ψηφίσματα και τα μηνύματα συμπαράστασης φορέων, συλλόγων, σωματείων αλλά και απλών αγωνιστών που καθημερινά και από κάθε γωνιά της πατρίδας μας φτάνουν σε μας . Σε όλους αυτούς στέλνουμε τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς και υποσχόμαστε ότι δεν πρόκειται να υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα μας παρά μόνο όταν δικαιωθούμε.

Όλοι την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στα δικαστήρια της Κέρκυ-ρας για να δώσουμε το μήνυμα ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Για να απαιτήσουμε :
 Να αποσυρθούν οι κατασκευασμένες και ψευδείς κα-τηγορίες κατά των Λευκιμμιωτών αγωνιστών.
 Να πληρώσουν οι πραγματικοί ένοχοι ,που ευθύνονται για την περιβαλλοντική καταστροφή του νησιού μας .

 Να δρομολογηθούν άμεσα διαδικασίες για την οριστι-κή λύση του προβλήματος διαχείρισης των στερεών αποβλήτων με επιστημονικές και σύγχρονες μεθόδους και διαβούλευση της κερκυραϊκής κοινωνίας .


Ο αγώνας συνεχίζεται!

Λευκίμμη 10-11-2009

Δελτίου τύπου Συντονιστικής Επιτροπής αγώνα κατά του Χ.Υ.Τ.Α. Νότιας Κέρκυρας και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αλεύχιμον