Συμπαράσταση στους κατηγορούμενους της Λευκίμμης

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Προσ. Δ/νση: Βελισσαρίου 7 Κέρκυρα
Υπεύθυνος: Παν. Ποζίδης
Τηλ: 6944502970
Φαξ: 2661033781
Ηλ.ταχ.: nt@adedyker.gr
Δικτ. Τόπος: www.adedyker.gr

Κέρκυρα, 4.11.2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συμπαράσταση στους κατηγορούμενους της Λευκίμμης

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ Κέρκυρας εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και τους Ο.Τ.Α στους Κερκυραίους Πολίτες κατοίκους της Λευκίμμης, που δικάζονται στις 12 Νοέμβρη, επειδή συμμετείχαν, στη συλλογική διαμαρτυρία και αντίδραση των κατοίκων του τόπου τους απέναντι στην περιβαλλοντική αυθαιρεσία που συντελούνταν στην περιοχή τους.
Εκφράζουμε ταυτόχρονα την κατηγορηματική αντίθεσή μας σε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων. Θεωρούμε ότι η συμμετοχή των εργαζομένων και όλων των πολιτών στα κινήματα ενάντια στην αυθαιρεσία, στην υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας, στην επίθεση που δέχονται τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματά μας, στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος, είναι υποχρέωση συνείδησης για τον καθένα από εμάς, αλλά και παρακαταθήκη για το μέλλον των παιδιών μας.
Η προσπάθεια τρομοκράτησης αγωνιζόμενων πολιτών δεν μπορεί να έχει κανένα αποτέλεσμα, αφού αυτοί αποτελούν κομμάτι μιας συνειδητοποιημένης συλλογικότητας που ξέρει να μάχεται και να διεκδικεί όσα δικαιούται.
Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ Κέρκυρας απαιτεί:
1. Την απόσυρση όλων των κατηγοριών σε βάρος των συμπολιτών μας.
2. Την άμεση αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής από την Λευκίμμη.
3. Την έναρξη έργων ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στο νομό μας, που να ανήκει αποκλειστικά στο Δημόσιο και δε θα δίνει την ευκαιρία εύκολου πλουτισμού ιδιωτικών συμφερόντων σε βάρος των πολιτών της Κέρκυρας.
4. Την καθιέρωση και ανάπτυξη στο εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά και γενικότερα σε όλους τους χώρους του δημοσίου ειδικού προγράμματος ευαισθητοποίησης και δράσης για τη συλλογή, το διαχωρισμό και την προώθησης της ανακύκλωσης των απορριμμάτων.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Ποζίδης
Ο Γεν. Γραμματέας
Διονύσης Τσούκας