Μ-Λ ΚΚΕ : Ανακοίνωση

-Να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις των αγωνιστών της Λευκίμμης
-Να φύγουν τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη
-Να τιμωρηθούν οι ένοχοι για το θάνατο της Μαρίας Κουλούρη.
-Να μη γίνει χωματερή στη Λευκίμμη


Αντί να είναι κατηγορούμενο το ίδιο το κράτος και οι κυβερνήσεις του, σαν ηθικός αυτουργός για τη δολοφονία της Μαρίας Κουλούρη, για το περιβαλλοντικό έγκλημα σε βάρος του λαού της Λευκίμμης, για το καθεστώς βίας και τρομοκρατίας που έχουν επιβάλλει στην περιοχή, με συνενόχους τους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στις 12 Νοέμβρη 2009, στο Πλημμελειοδικείο Κέρκυρας, σύρονται σε δίκη, με αβάσιμες, εξοντωτικές και κατασκευασμένες κατηγορίες οι Καραβαζάκης Βασίλης, Πανδής Γιάννης, Ανδρικόπουλος Τάσος, Σαμοϊλης Σίμος, οι πρώτοι από τους 60, αγωνιστές του Λευκιμμιώτικου λαού, ενάντια στην κατασκευή του ΧΥΤΑ.

Ενός ΧΥΤΑ που «φυτεύτηκε» κυριολεκτικά δίπλα στα σπίτια τους
, σε απόσταση 350μ από τον Άγιο Πέτρο, οικισμό του Κάβου, πολύ κοντά στο ποτάμι της Λευκίμης, με πολιτικές αποφάσεις, με ανύπαρκτες ή προσχηματικές μελέτες, χωρίς διαφάνεια, ενημέρωση και συναίνεση των κατοίκων, για να εξυπηρετήσει κυρίως εργολαβικά και άλλα συμφέροντα.

Ενός ΧΥΤΑ που επιβλήθηκε από έναν κοινωνικά άδικο, πρόχειρο, χωρίς αρχές, σχεδιασμό, με κυβερνητικές εντολές, τις οδηγίες της ΕΕ, με ευθύνη της Περιφέρειας Ιονίων νήσων και με την συνενοχή των τοπικών αρχόντων (Δήμων, Νομαρχίας, Σύνδεσμου κλπ.).

Ενός ΧΥΤΑ που θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία, στο περιβάλλον και στη οικονομία της περιοχής, όπως περίτρανα επιβεβαιώνει το περιβαλλοντικό έγκλημα που έχει προκαλέσει ο ΧΥΤΑ στο Τεμπλόνι.

Δυνάμεις καταστολής απ΄ όλη την Ελλάδα ήρθαν να χτυπήσουν με πρωτοφανή άγρια βία τον «εχθρό λαό», που δε ζητάει τίποτε άλλο παρά το δικαίωμα στη ζωή, στην υγεία, στη δουλειά και στη περιουσία του. Επειδή τόσο καιρό, ο μόνιμα εγκατεστημένος «στρατός κατοχής», οι δυνάμεις των ΜΑΤ και της Ασυνομίας, δεν κατάφεραν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα του λαού της Λευκίμμης που αντιστέκεται ηρωϊκά, προσπαθούν τώρα να τον τρομοκρατήσουν με ποινικές διώξεις. Μάρτυρες κατηγορίας σ΄ αυτή την επιχείρηση τρομοκράτησης, είναι οι γνωστοί ΜΑΤατζηδες που χτύπησαν, μάτωσαν και προπηλάκισαν τον λαό και που έχουν εγκατασταθεί στην Λευκίμμη από τις 9-1-2008 μέχρι σήμερα, παρά την δήλωση της κ. Γκερέκου ότι τα ΜΑΤ θα φύγουν από την Λευκίμμη την επόμενη των εκλογών.

Το Μ-Λ ΚΚΕ που απ΄ την αρχή και ανεπιφύλακτα τάχθηκε στο πλευρό του λαού της Λευκίμμης, χαιρετίζει ξανά τον αγώνα του και καλεί τον Κερκυραϊκό λαό να εκφράσει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στους αγωνιστές και στο λαό της Λευκίμμης έμπρακτα και με κάθε τρόπο, με ψηφίσματα, με την παρουσία του τη μέρα της δίκης έξω από τα δικαστήρια κλπ.

• Η Κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει.
• Του λαού η πάλη θα τη σπάσει
• Οι Λευκιμμιώτες στέλνουν μήνυμα αντίστασης και αγώνα
• Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα τους

Κέρκυρα 5-11-2009