Για μια χούφτα δολάρια

$
$ $ $
$

Δε μας ξαφνιάζει,δυστυχώς!

Η καταπάτηση του δάσους , η αισθητική του χώρου και γενικότερα η υποβάθμιση – καταλήστευση του φυσικού περιβάλλοντος δεν είναι φρούτο της εποχής μας! Συντελέστηκε και συντελείται νυχθημερών στον τόπο μας ύστερα από πιέσεις μεγαλοσυμφερόντων , με τη σύμπραξη κάποιων αναλώσιμων τοπικών αρχηγίσκων , με τα περιφερόμενα παπαγαλάκια που λιποθυμούν από δέος στην επίδειξη της φουσκωμένης πορτο-φόλας των κυρίων τους!

Για το καλό μας ,σου λένε! Ευτυχώς η Αγία Παρασκευή , ο Αι Λιάς και η Αγία Τριάδα βοήθησε τους τοπικούς εκπροσώπους μας στο δήμο να δουν ότι πρόκειται για το χρονικό του προαναγγελθέντος θανάτου των χωριών μας! Αλήθεια,πώς θα κυκλοφορούσαν ανάμεσά μας? Με τι μούτρα?

ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ…
Στις μέρες μας,ταυτόχρονα με τις φωτιές στην “αμαρτωλή” Αττική (δεν κάηκε η Κηφησσιά,η Πολιτεία και ο Διόνυσος ε?), υπάρχει έντονη συζήτηση στο νομό μας για τη δημιουργία Βιοτεχνικού Πάρκου – Βιομηχανικής Ζώνης.(Βα-φτύστε το όπως θέλετε!)

Μα κανένας Λογικός Άνθρωπος δεν αντιδρά στη γενική αρχή του να μπει τάξη στο χάος , στην άναρχη δόμηση και στη χωροθέτηση των Οχλουσών Χρήσεων,υπό προυποθέσεις!
Κανένας Λογικός Άνθρωπος δεν μπορεί να βασιστεί σε μελέτες-εκθέσεις ιδεών που κατά παραγγελία μπορούν να χωρέσουν ότι βάνει ο νους τ’ανθρώπου!

Γνωρίζουμε από τον ταλαιπωρημένο βίο μας και την ιστορία της χώρας μας ότι οι νόμοι γίνονται-κάποιες φορές-σκοπίμως διάτρητοι,ελαστικοί και με “φανέστρες” ώστε να προσαρμόζονται κατά το δοκούν,όπως βολεύει τους εκάστοτε κρατούντες σε συμπαιγνία με τα μεγαλοσυμφέροντα.

Συμπολίτες,είναι ηθικής τάξεως το ζήτημα και όχι νομικίστικο! Δεν υποβαθμίζουμε τον τόπο μας με νομικά τερτίπια,με πληροφοριακή και ελεγχόμενη θολούρα ,αλλά τον αναβαθμίζουμε με γνώμονα τον άνθρωπο. Δεν είμαστε οι ιθαγενείς στον Αμαζόνιο που εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους για το κέρδος εταιριών πετρελαίου.

Και για να μη ξεχνιόμαστε,όταν και εάν δίνεις άδεια σε εταιρία που εμπορεύεται γκάζι να φτιάξει αποθήκες δίπλα στο δάσος είναι σα να δίνεις άδεια σε βενζινάδικο να λειτουργήσει σε ισόγειο πολυκατοικίας.

ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ…
Και βεβαίως η τοπική κοινωνία αντέδρασε έχοντας “σώας τας φρένας”- αν και οι σφογγοκωλάριοι το αμφισβήτησαν. Το τοπικό Επαναστατικό Δημοψήφισμα -να βρει μιμητές ανά την επικράτεια πρέπει-ανέδειξε περίτρανα τη συντριπτική θέληση του Κυρίαρχου Λαού να ρυθμίζει ,τουλάχιστο τον αέρα που αναπνέει και να έχει λόγο για τα τεκταινόμενα στον τόπο του.

Αν κάποιοι εμπιστεύονται τις “ελέω θεού” εξουσίες με κλειστά μάτια ας μην πηγαίνουν να ψηφίσουν ή ας πηγαίνουν αφήνοντάς τους να αυτοσχεδιάζουν. Εμείς ,απόλυτη εμπιστοσύνη ΔΕΝ τους έχουμε! Πολλά έχουν δει τα μάτια μας. Απ’ όσα βλέπεις τα μισά κι από όσ’ ακούς ,κανένα!!!

Ο τόπος και οι άνθρωποι
Η περιοχή μας-Καρουμπάτικα,Βαρυπατάδες,Καλαφατιώνες-αποτελεί πνεύμονα πρασίνου , με αυτοφυή οργιώδη βλάστηση. (Ελάτε…ελάτε να το δείτε και να περπατήσετε). Επικρατεί ο αιωνόβιος χαρακτηριστικός κερκυραικός ελαιώνας με πυκνό δάσος κουκουναριάς,καστανιάς και βελανιδιάς. Άλλωστε το διαφημιστικό φυλλάδιο του Δήμου Αχιλλείων αναφέρει:
«…οι περιπατητές θα αγγαλιάσουν στο δάσος με…».

Αυτό το θείο δώρο της φύσης,δημιούργημα αιώνων,περιτριγυρίζει τα χωριά μας.Αυτό είναι και ο στόχος του συμφέροντος της μετατροπής-ερημοποίησης. Αυτή η περιοχή έχει μπει στο στόχαστρο γιατί το κόστος απαλλοτρίωσης θα είναι μικρό και γιατί ο φυσικός πλούτος στα “διακορευμένα” μυαλά κάποιων δεν αποφέρει σημαντικά κέρδη στο κακώς εννοούμενο “επιχειρηματικό δαιμόνιο”.

Βέβαια ,το “δαιμόνιο” δεν υπολογίζει τους κατοίκους των ανακυρηγμένων παραδοσιακών χωριών (Βαρυπατάδες-Καλαφατιώνες) με απόφαση του 1980, καθώς επίσης και τα πολύπαθα Καρουμπάτικα που υποχρεώνονται να απολαύσουν νέες οσμές και νέφη εκτός των εκπομπών της παλαιάς χωματερής ,του ήδη λειτουργούντος τσιμεντάδικου και πισσάδικου και την οπτική προσβολή των παλαιών γειτονικών νταμαριών που χάσκουν σαν ανοιχτές πληγές.

Έτσι είναι οι παραδοσιακοί οικισμοί ,φίλτατοι?

Πού θέλετε να πάμε κύριε Nομάρχη?
Γύρω-γύρω έχουμε θάλασσα και οι προνομοιούχες περιοχές είναι ακριβές.

Αν νομίζετε ότι θα αναβαθμιστεί η περιοχή μας, σας παρέχουμε δωρεάν οικόπεδα!

Γι’ αυτό πετάξαμε τις κομματικές μας ταυτότητες και σύσσωμοι,μπροστά στον κίνδυνο των αρπακτικών ,ΕΝΩΘΗΚΑΜΕ!
Τι πιο φυσικό!
Σας αναμένουμε….
ΕΡΡΩΣΘΕ(Υγεία και χαρά)

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ
ΚΑΡΟΥΜΠΑΤΙΚΩΝ ΒΑΡΥΠΑΤΑΔΩΝ ΚΑΛΑΦΑΤΙΩΝΩΝ

Πηγή: Πρωτοβουλία κατοίκων Καλαφατιώνων ενάντια στο ΒΙΟΠΑ