Δελτίο τύπου Πρω. Κατ. Καλαφατιώνων‏

Πέμπτη 20 Αυγούστου

Δελτίο τύπου

Επιτυχημένη πρώτη δημόσια εκδήλωση της Πρω. Κατ. Καλαφατιώνων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στους Καλαφατιώνες η εκδήλωση που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Κατοίκων Καλαφατιώνων, την Τρίτη 18 Αυγούστου. Δεκάδες κάτοικοι του χωριού παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τη προβολή της ταινίας «Η Τιμή της Αγάπης», της Τόνιας Μαρκετάκη, βασισμένη στο διήγημα του κερκυραίου Κωνσταντίνου Θεοτόκη.

Η εκδήλωση άνοιξε με μια σύντομη εισήγηση εκ μέρους της Πρω. Κατ.. Στην εισήγηση έγινε αναφορά στους λόγους ίδρυσης της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Καλαφατιώνων, στη μέχρι τώρα δράση της καθώς και στον προγραμματισμό των επόμενων εκδηλώσεών της.

Στη εκδήλωση συμμετείχαν εκτός από κατοίκους των Καλαφατιώνων και κάτοικοι από τα γύρω χωριά θέτοντας τη βάση για ένα μονιμότερο συντονισμό και τη δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής Καλαφατιώνων, Βαρυπατάδων, Καρουμπάτικων ενάντια στο ΒΙΟΠΑ.

Με ενθουσιασμό έγινε δεκτός ο χαιρετισμός του Σπύρου Σαλβάνου, προέδρου της Περιβαλλοντικής Παρέμβασης «Η Αντινιώτη», ο οποίος μίλησε για τους αγώνες του θιναλιωτικου λαού ενάντια στη καταστροφή και τσιμεντοποίηση της λιμνοθάλασσας Αντινιώτη, καθώς και για τις ευθύνες της δημοτικής αρχής του Δήμου Θιναλίων στην υποβάθμιση της περιοχής.

Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο αγωνιστής από τη Λευκίμμη Βασίλης Καραβαζακης ο οποίος αναφέρθηκε στην καταστολή και τον αυταρχισμό που ακολούθησε τη κατασκευή ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη αλλά και την αδιαπραγμάτευτη θέληση του λευκιμμιώτικου λαού για τη μη λειτουργία ενός έργου που, όπως τονίστηκε, έγινε μόνο για την εκταμίευση των χρημάτων.

Παρέμβαση πραγματοποίησε και ο Γιώργος Βλάσσης, μελισσουργός, επίσης από τη Λευκίμμη. Στη τοποθέτησή του υπογράμμισε την αναγκαιότητα συνολικού σχεδιασμού της αναπτυξιακής προοπτικής του νησιού με γνώμονα της ανάγκες των κατοίκων καθώς και τη διατύπωση θετικού προτάγματος που θα συνενώνει τις επιμέρους τοπικές αντιστάσεις.

Και οι τρεις τους, δήλωσαν την αμέριστη συμπαράσταση στο αγώνα των κατοίκων της περιοχής ενάντια στη χωροθέτηση Βιομηχανικής Ζώνης στη περιοχή μεταξύ Καλαφατιώνων, Βαρυπατάδων και Καρουμπάτικων

Ελπιδοφόρα για τη συνέχεια και τους αγώνες που είναι μπροστά μας ήταν η έντονη παρουσία της νεολαίας από όλο το νησί. Γεγονός που δείχνει ότι η κυρίαρχη αντίληψη περί ανάπτυξης των τελευταίων δεκαετιών, που υιοθετείται από την τοπική εξουσία, έχει σε μεγάλο βαθμό απονομιμοποιηθεί και δεν πείθει τις νέες γενιές των κερκυραίων.

Όχι στην μετατροπή του χωριού σε χαβούζα

Όχι στη απαλλοτρίωση του μέλλοντος των παιδιών μας

Προστασία του φυσικού πλούτου και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του χωριού

Πρωτοβουλία Κατοίκων Καλαφατιώνων