ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Λευκίμμη 3 Ιουνίου 2009

Το Κίνημα της Λευκίμμης πραγματοποίησε στις 29 του Μάη ,ειρηνικά και με μεγάλη επιτυχία, εκδήλωση- συλλαλητήριο με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από τη βάρβαρη και απροκάλυπτη επίθεση των δυνάμεων καταστολής , μία ενέργεια που ο Σύνδεσμος τότε χαρακτήρισε ως «αναγκαστικό χειρισμό»
Όλοι βέβαια γνωρίζουμε πως η αστυνομοκρατία στη Λευκίμμη άρχισε στις 9 του Γενάρη 2008 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

-Το ΠΑΣΟΚ δια στόματος του γραμματέα της Ν.Ε. Κέρκυρας κ. Μπούκα, δήλωσε ότι δε θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις χαρακτηρίζοντάς τες άκαιρες και επισημαίνοντας τον κίνδυνο δράσης ακραίων στοιχείων.
Θεωρείτε, κ. Μπούκα, άκαιρες τις εκδηλώσεις του Λευκιμμιώτικου λαού με αφορμή τη βία και την τρομοκρατία που βιώνει εδώ και ενάμιση χρόνο;
Και τελικά σε τι εκδηλώσεις εσείς ως δημοκρατικό κόμμα θα συμμετείχατε;
Κάποτε κάποιοι μας αποκάλεσαν ηθικούς αυτουργούς για να ποινικοποιήσουν τον αγώνα του Λευκιμμιώτικου λαού. Τώρα εσείς μιλάτε για ακραία στοιχεία νομιμοποιώντας εκ των προτέρω τις δυνάμεις καταστολής σε ενδεχόμενη νέα επέμβασή τους.

-Με αφορμή την ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή στην Ηγουμενίτσα το Σάββατο 30 Μαΐου 2009, το Κίνημα της Λευκίμμης αποφάσισε να παρευρεθεί στον τόπο συγκέντρωσης , προκειμένου να του επιδώσει έγγραφη διαμαρτυρία σχετικά με τον παράνομο ΧΥΤΑ στα Μισοράχια Λευκίμμης και την πρωτόγνωρη αστυνομοκρατία που βιώνει η περιοχή μας.
Κάποιοι όμως δεν ήθελαν ο κόσμος της Λευκίμμης να παρευρεθεί στη συγκέντρωση του Πρωθυπουργού στην Ηγουμενίτσα, γιατί το δίκιο και η αλήθεια μας θα «χαλούσε» τη γιορτινή βιτρίνα τους.
Οι Αρχές επικαλέστηκαν τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο πλοίο με αποτέλεσμα την καθυστέρηση του απόπλου από την Ηγουμενίτσα.
Το παράλογο και απαράδεκτο για μας έγκειται στο γεγονός, ότι ακυρώθηκε το τακτικό δρομολόγιο του πλοίου από τη Λευκίμμη προς την Ηγουμενίτσα.

Τελικά για ποια Δημοκρατία μιλάμε όταν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, και μετά από όσα βιώνουμε καθημερινά, μας εμποδίζουν ακόμα και να ταξιδέψουμε;

Εμείς θα συνεχίσουμε το δίκαιο και έντιμο αγώνα μας.
Ζήτω η Δημοκρατία σας!


Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα
κατά του ΧΥΤΑ Νοτ. Κέρκυρας

Για το Δ.Σ. του συλλόγου ΄΄ΑΛΕΥΧΙΜΟΝ΄΄

Η Πρόεδρος Μαρία Κοντομάρη
Ο Γραμματέας Ιερέας Μοναστηριώτης Σπύρος