Να γιατί θέλουν το ΧΥΤΑ του Νότου

Ο κ. Αλέκος Αυλωνίτης, μέλος του Συνδέσμου Καθαριότητας και δήμαρχος Εσπερίων, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Ράδιο Κέρκυρα δήλωσε ότι δήθεν δεν τον ενδιαφέρει προσωπικά το αν θα λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ του Νότου. Να υποθέσουμε ότι ο κ. Αυλωνίτης είναι ικανοποιημένος με την παρούσα κατάσταση της διαχείρησης των αππορριμάτων στον δήμο του.



Στην συνέχεια θα ακούσετε τον κ. Αυλωνίτη να αναφέρει τον πραγματικό λόγο για τον οποίο ο ίδιος και οι υπόλοιποι δήμαρχοι επιμένουν στην αδειοδότηση του ΧΥΤΑ της Λευκίμμης.



Κύριε Αυλωνίτη, ξέρετε πολύ καλά ότι το κλέισιμο του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου είναι θέμα χρόνου. Σε αυτό το ενδεχόμενο ευελπιστείτε ότι θα ξεφορτωθείτε τα σκουπίδια του δήμου σας, όπως και όλων των άλλων δήμων του νησιού, στο ΧΥΤΑ της Λευκίμμης.

Τέλος, όσον αφορά τις διάφορες προτάσεις για τη διαχείρηση των αππορριμάτων, που όπως αναφέρατε στη συνεντευξή σας ο Σύνδεσμος εξέτασε με μεγάλη προσοχή, δυστυχώς ψεύδεστε. Μία από τις προτάσεις την οποία δημοσιεύσαμε στην ιστοσελίδα μας πριν λίγους μήνες προσπαθήσατε να την θάψετε. Βλέπετε, μια τέτοια πρόταση δεν αφήνει περιθώρια για μίζες.

ΜΟΝΑΔΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Ενημερωτικά τέλος να σας πούμε ότι η κομποστοποίηση και ανακύκλωση αποτελούν προϋποθέσεις οποιασδήποτε μεθόδου διαχείρησης απποριμμάτων συμπεριλαβανομένης και της ΧΥΤΥ, η οποία προτείνεται στη μελέτη της Νομαρχίας περί οχλουσών χρήσεων και την οποία πάλι εσείς απορρίψατε.



*Ηχητικό υλικό Ράδιο Κέρκυρα 100,1