Ο ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ!!!

Πατήστε για μεγέθυνσηΣτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκιμαίων παρέστη χθές ο Νομάρχης Κέρκυρας κ.Στέφανος Πουλημένος και συζήτησαν για τις προτεινόμενες ρυθμίσεις περι της διαχείρισης των απορριμμάτων, τους περιορισμούς στην παρόδια δόμηση, την χωροθέτηση του Βιοτεχνικού Πάρκου, και τις εγκαταστάσεις καυσίμων και την προστασία της αγροτικής γης.

Απαντώντας σε επίμονες εκτός θέματος ημερήσιας διάταξης ερωτήσεις για την αδειοδότηση του ΧΥΤΑ Λευκίμμης, ο Νομάρχης ξεκαθάρισε ότι η στάση του στο θέμα αυτό προσδιορίζεται από την υποχρέωσή του να εφαρμόσει το Νόμο. Και ο νόμος προβλέπει ότι εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που θέτει, είναι υποχρεωμένος να υπογράψει την άδεια λειτουργίας.

Σημείωσε ωστόσο, ότι η αρμόδια Διεύθυνση Χωροταξίας και Περιβάλλοντος που χειρίζεται την υπόθεση, στο σχετικό έλεγχο του φακέλου που έχει κατατεθεί από το Σύνδεσμο Καθαριότητας, διαπίστωσε ότι οι περιβαλλοντικοί όροι δεν είναι σε ισχύ, έλλειψη την οποία θα κληθεί ο Σύνδεσμος να αντιμετωπίσει με την έκδοση νέων περιβαλλοντικών όρων, που θα αποτελέσουν την προϋπόθεση αδειοδότησης της εγκατάστασης.

Και σήμερα πρός τους Δημοσιογράφους ο κ.Πουλημένος ανέφερε οτι η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων δεν επικαιροποιήθηκε δεν ισχύει και για να αδειοδοτήσει θα πρέπει να μπει στον φάκελο.Με λίγα λόγια κατασκεύαζαν τον ΧΥΤΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ οκ.ΜΙΚΑΛΕΦ και οι υπόλοιποι Δήμαρχοι του Συνδέσμου Καθαριότητας και ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ σε ολο της ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΑΛΕΦ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΜΠΛΟΝΙ!!!!!!!!!!!ΕΝΩ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΤΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΕΝΩ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΤΟΝ “ΚΟΛΟΒΟ” ΦΑΚΕΛΟ

ΦΩΤΌ:http://kerkreports.blogspot.com/

Πηγή: Βραχονησίδα