Σκανδαλώδεις οφειλές του Δήμου Λευκιμμαίων

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν από τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Λευκιμμαίων προκύπτουν οι παρακάτω οφειλές:

1. Οι συνολικές οφειλές του Δήμου Λευκιμμαίων προς τον Σύνδεσμο Ύδρευσης Δήμων & Κοινοτήτων Λευκίμμης ανέρχονται με την 31.3.09 στο ποσό των 250.000 ευρώ. Το γεγονός αυτό όχι μόνον εγκυμονεί κινδύνους να μείνει η Λευκίμμη χωρίς νερό στους αμέσως επόμενους μήνες, αλλά παραμένουν απλήρωτοι για 5-6 μήνες και οι υπάλληλοι του Συνδέσμου. Παράλληλα οι οφειλές προς την ΔΕΥΑΛ από τους Δημότες ανέρχονται πάνω από 300.000 ευρώ.

2. Οι επίσημες οφειλές του Δήμου προς τρίτους (προμηθευτές, εργολάβους, εργάτες κ.λ.π) ξεπερνούν με την 31.12.08 τα δύο εκατομμύρια ευρώ (2.000.000).

3. Ο βιολογικός καθαρισμός έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, με απόφαση του κ. Νομάρχη, εδώ και ένα περίπου χρόνο παρά το γεγονός ότι έχει διατεθεί από το δημ. Συμβούλιο, ύστερα από εισήγηση του κ. Δημάρχου το ποσό των 50.000 ευρώ για την συντήρηση και καλή λειτουργία αυτού. Η σημερινή κατάσταση του ΒΙΟΚΑΛ εκτός του γεγονότος ότι εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την δημόσια υγεία, αποτελεί και ένα δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος για τους δημότες.

4. Κατά τον χρόνο που μας πέρασε διετέθη από τον Δήμο περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ (1.000.000) για έργα συντήρησης – βελτίωσης της δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας ως εξής:

Δημοτικό διαμέρισμα Λευκίμμηςευρώ 466.355
Δημοτικό διαμέρισμα Νεοχωρίουευρώ 193.249
Δημοτικό διαμέρισμα Βιταλάδωνευρώ 142.069
Οικισμός Μώλος – Αλυκώνευρώ 44.700
Οικισμός Σπαρτερώνευρώ 20.700
Οικισμός Κάβουευρώ 37.370
Οικισμός Δραγωτινώνευρώ 13.800
Σύνολονευρώ 918.000


Το ποσό αυτό κρίνεται υπερβολικό αφού προστιθέμενο και στο αντίστοιχο του 2007, θα έπρεπε να περπατάμε σε ολόκληρη την Λευκίμμη σε ασφαλτοστρωμένους και όχι καταστραμμένους δρόμους.

Να μας πουν πως και που ξοδεύτηκαν τα χρήματα αυτά αφού εμείς ως κάτοικοι δεν έχουμε δει κανένα έργο που να δικαιολογεί τα χρηματικά ποσά που αναφέρονται παραπάνω.

5. Ο δημοτικός δρόμος Αγ. Κυριακής – Βαρελάτικα συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ έχει εγκαταλειφθεί στο έλεος του εργολάβου (Ασωνίτης – ο ίδιος εργολάβος που κατασκευάζει και τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης), αν και θα έπρεπε να έχει παραδοθεί εδώ και ένα περίπου χρόνο.

6. Εδώ και δυόμιση περίπου χρόνια έχει αρχίσει στην ΔΕΥΑΛ διαχειριστικός οικονομικός έλεγχος χωρίς δυστυχώς μέχρι και σήμερα να έχει τελειώσει παρά τις κατ’ επανάληψη αναφορές προς την Π.Ι.Ν, τον επιθεωρητή Δημ. Διοίκησης κλπ.

7. Αρκετά υπηρεσιακά αυτοκίνητα της υπηρεσίας καθαριότητας βρίσκονται ακινητοποιημένα σε γνωστό συνεργείο τηε περιοχής, εδώ και πάρα πολλούς μήνες και δεν επισκευάζονται ελλείψει χρημάτων. Παράλληλα η οδήγηση υπηρεσιακών αυτοκινήτων από μη εξουσιοδοτημένα άτομα και άτομα που δεν έχουν αντίστοιχη επαγγελματική άδεια οδήγησης εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια.