Ο δολοφόνος γυρίζει πάντα στον τόπο του εγκλήματος

Ότι δεν κατάφεραν να πετύχουν οι 23 διμοιρίες των ΜΑΤ, η βία και η καταστολή στην Λευκίμμη, προσπαθούν να τα καταφέρουν δύο καινούργιοι μέθοδοι της εξουσίας.

1η Μέθοδος: Το γνωστό πρόσωπο της αστυνομίας που μαζί με θεσμικούς παράγοντες καλεί ιδιαιτέρως άτομα του κινήματος κατά του ΧΥΤΑ στην Λευκίμμη, «συμβουλεύοντας» τους να αλλάξουν ρότα, για το καλό τους… Μια παλιά γνωστή μέθοδος που πάντα πιάνει… Αυτό το τίμημα το πληρώνουμε φυσικά όλοι μας.

Ζημιώνει και αποδυναμώνει τον αγώνα. Είναι το φυσικό επακόλουθο ορισμένων που πίστευαν ότι κάνοντας την «ατομική τους επανάσταση» προβάλλοντας το «εγώ» τους, θα σώσουν την Λευκίμμη. Να δούμε τώρα με τι τρόπο θα σώσουν τον εαυτό τους... Γιατί πάνω σε αυτό υπάρχουν πολλοί τρόποι.. και ποιος ξέρει ποιον απ' όλους θα διαλέξουν.. Αυτή η μέθοδος έχει και ένα άλλο κακό. Μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε φοβισμένους, τρομαγμένους, ευάλωτους και επικίνδυνους να ενδώσουν στις ορέξεις όλων των εξουσιών και να γίνουν όργανά τους.

Οι απόψεις τους μπορούν εύκολα, σιγά-σιγά, να πλησιάσουν τις απόψεις των αντιπάλων τους. Για παράδειγμα, ενώ είμαστε ακλόνητοι στο να μην γίνουν τα ΧΥΤΑ στη θέση Μεσοράχια, γιατί η χωροθέτηση είναι παράνομη, να μετακινηθούμε «ελαφρώς» και να αρχίζουμε να συζητάμε προϋποθέσεις για να λειτουργήσουν .. όσο μπορούν καλύτερα.
Χάνοντας έτσι τον στόχο μας. Να ζητάμε να μετατραπεί ο ΧΥΤΑ Λευκίμμης σε ΧΥΤΥ.

2η Μέθοδος: Σε αυτό βοήθησε και ο πολιτικός παράγοντας (ΠΑΣΟΚ), έτσι ήρθε το γλυκό και έδεσε... Η εμφάνιση των κατ' εξοχήν υπαίτιων, για τα εγκλήματα (να γίνουν τα ΧΥΤΑ στην Λευκίμμη), σαν σωτήρες «πατριώτες» και «συμπαραστάτες» στον αγώνα μας. Αναφέρομαι στην εμφάνιση Κουβέλη-Γκερέκου-Μαχειμάρη, και όχι μόνο για την μια πλευρά του ήλιου του ΠΑΣΟΚ αλλά και για την άλλη. Όλοι αυτοί εμφανίστηκαν, χωρίς να αμφισβητούν την λειτουργία του ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια, αλλά διεκδικώντας «την σωστή λειτουργία του», χρυσώνοντας το χάπι δηλαδή, με σκοπό να μας αποπροσανατολίσουν προσπαθώντας να μας πείσουν για ΧΥΤΑ με προϋποθέσεις.. Επειδή για τις Θέσεις Κουβέλη-Γκερέκου, έχω τοποθετηθεί ξανά, θα αναφερθώ τώρα για μια άλλη εμφάνιση ενός άλλου «σωτήρα» που είχε το θράσος να εμφανιστεί σαν από παρθενογένεση «συμπαραστάτης» στον αγώνα των Λευκιμμιωτών στην συνέλευση της συντονιστικής επιτροπής την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναφέρομαι στον κ. Μαχειμάρη, τον γνωστό κ. Μαχειμάρη που το'98-'99 ως πρόεδρος του Συνδέσμου Καθαριότητας, ήταν ο αρχιερέας, ο εμπνευστής και ο εκτελεστής στο να γίνει το έγκλημα. Ο ΧΥΤΑ νότιας Κέρκυρας στα Μεσοράχια. Δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά ενώ ο ίδιος μαζί με τους άλλους δημάρχους τότε «σχεδίασαν» 3 ΧΥΤΑ σε βορρά. μέση και νότο, έβαλε το χεράκι του στο να αποκλειστεί ο βορράς και να απομείνουν 2 μόνο ΧΥΤΑ σε μέση (Τεμπλόνι() και νότο (Μεσοράχια). Χωρίς να αναφερθώ σε πολλές άλλες αμαρτίες του κ. Μαχειμάρη σε σχέση με τον υπόλοιπο Νομό, περιορίζομαι μόνο στα της Λευκίμμης «έργα» του.

Σημειώνω πως το '94-'98 ήταν Νομάρχης ο κ. Παγκράτης και αντινομάρχης ο γνωστός σε όλους μας ο Σπ. Γατσούλης, δήμαρχος Λευκιμμαίων. Το '98-2002 ο κ. Μαχειμάρης ήταν Δήμαρχος Θιναλίων και πρόεδρος του Συνδέσμου Καθαριότητας και Νομάρχης ο κ. Παγκράτης. Το 2002-2006 Νομάρχης ήταν ο κ. Μαχειμάρης και ο κ. Τρεπεκλής πρόεδρος του Συνδέσμου Καθαριότητας ως Δήμαρχος Κερκυραίων.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο κ. Μαχειμάρης στήριζε την κ. Γκερέκου στις τελευταίες εθνικές εκλογές, και αυτή τον στήριξε, ως υποψήφιο Νομάρχη στις τελευταίες εκλογές. Ο κ. Μαχειμάρης στήριξε την υποψηφιότητα του Σπ. Γατσούλη στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές κατεβαίνοντας μαζί του χεράκι-χεράκι σε περιοδεία οε όλα το διαμερίσματα του Δήμου Λευκιμμαίων. Ο κ. Μαχειμάρης ήταν και εξακολουθεί φυσικά να είναι, ο υποστηριχτής(!) και πνευματικός πατέρας του τωρινού μας Δημάρχου Σπ. Γατσούλη!

Επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του κειμένου, πράγματι ο δολοφόνος γυρίζει πάντα στον τόπο του εγκλήματος. Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, επιδιώκει στέλνοντας άλλους να εισβάλουν σαν σωτήρες από την πόρτα στην συντονιστική επιτροπή (Μαχειμάρης και λοιποί), και άλλους να εισβάλουν από το παράθυρο με απώτερο σκοπό να αλλάξει ρότα στο κίνημα κατά του ΧΥΤΑ . Πετυχαίνοντας έτσι να κάνει αντιπολίτευση στον τωρινό Νομάρχη από την μία και από την άλλη να εκμεταλλευτεί και να καπηλευτεί τον αγώνα μας. Ξεπλένοντας ταυτόχρονα τις αμαρτίες του και εξασφαλίζοντας και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Απόδειξη των παραπάνω ότι ο κ. Μαχειμάρης πήγε έξω από την Νομαρχία μαζί με τους Λευκιμμιώτες που διαμαρτυρόντουσαν για να μην δοθεί η αδειοδότηση στο ΧΥΤΑ του Νότου, ώστε να κάνει.. αντιπολίτευση στον κ. Πουλημένο που συνεχίζει απλά το δικό του έργο…

Εκεί όμως που έδωσε παράσταση ο κ. Μαχειμάρης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο στις 3-3-09, όταν βροντοφώναξε στον κ. Πουλημένο να μην δώσει άδεια για τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης, γιατί αυτός περίμενε από τότε που το σχεδίασε, να είχε μετατραπεί ο ΧΥΤΑ της Λευκίμμης σε ΧΥΤΥ. Τέτοια ξευτίλα δε ξανάγινε… Τέτοια υποκρισία σε βουβαίνει… Αυτό είναι το θέατρο του παραλόγου της βουλιμίας της εξουσίας…

Η μεγάλη επιτυχία του Νομαρχιακού Συμβουλίου στις 3-3-09 ήταν η τοποθέτηση του Σπ. Κουρή (αρχιτέκτονας-χωροτάκτης) ότι είναι υποχρεωμένος ο Νομάρχης εξετάζοντας τους Περιβαντολογικούς όρους για την αδειοδότηση, να μπει ο Νομάρχης στην ουσία του θέματος που δεν είναι άλλο από την χωροθέτηση του ΧΥΤΑ Λευκίμμης, χωρίς να χρειαστεί να περιμένει απαραίτητα την εκδίκαση της υπόθεσης από το ΣτΕ. Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να εξασφαλίσει με βεβαιότητα την αμερόληπτη απόφαση της δικαιοσύνης..

Μετά απ’ όλα αυτά ταιριάζουν οι στίχοι του Διονύση Τσακνή

Στ’ αυτιά μου δεν χωράνε υποσχέσεις
Το έργο το 'χω δει μη με τρελαίνετε
Το πλοίο των ονείρων μου με πάει
Σε κόσμους που εσείς δεν τους αντέχετε

Μένω μονάχος στο παρόν μου
Να σώσω οτιδήποτε – αν σώζεται -
Κι ας έχω τις συνέπειες του νόμου
Συνένοχο στο φόνο δε θα μ’ έχετε.


Βλάχου Ειρήνη
Ιδρυτικό μέλος του συλλόγου Αλεύχιμον