Ανακοίνωση για τη συντονιστική επιτροπή αγώνα για το ΧΥΤΑ Νότου

Ανακοίνωση κατά της πλειοψηφίας της συντονιστικής επιτροπής αγώνα για το ΧΥΤΑ Λευκίμμης εξέδωσαν τα μέλη της επιτροπής Σπύρος Σαμοϊλης και Χρήστος Γαστεράτος.

Τα μέλη της επιτροπής κατηγορούν την πλειοψηφία για τη στάση που κράτησε απέναντι τόσο στη μελέτη οχλουσών χρήσεων της Νομαρχίας όσο και στην επίσκεψη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Κουβέλη και Γκερέκου στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η πλειοψηφία της συντονιστικής επιτροπής το μόνο που κάνει είναι να καλλιεργεί αυταπάτες ότι μπορεί να δώσουν λύση στο οξυμένο πρόβλημα των απορριμμάτων και υπέρ του Λευκιμμιώτικου λαού και της νεολαίας όλοι αυτοί που το δημιούργησαν. Να κουκουλώνει την πραγματικότητα, την πραγματική αιτία και τους υπεύθυνους που δεν είναι άλλοι από αυτούς που στηρίζουν με οποιοδήποτε τρόπο την κυρίαρχη πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων η οποία υπηρετεί τα διάφορα εργολαβικά συμφέροντα σε βάρος της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Τέλος καλούν το λαό και την νεολαία της Λευκίμμης «να γυρίσουν τις πλάτες σε αυτούς τους ελιγμούς και τις ταχτικές, να κλιμακώσουν τον αγώνα τους για να μη λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ του Νότου αφού καμία από τις προϋποθέσεις δεν υπάρχουν».

Πηγή: ΕΡΤ