Δηλώσεις Τριβυζά-Γατσούλη για τη μελέτη οχλουσών χρήσεων



“Σχετική έως μηδενική” χαρακτηρίζουν μέλη του Συνδέσμου Καθαριότητας την αξία των προτεινόμενων, από τη μελέτη που εκπονήθηκε για τη Νομαρχία, θέσεων για τη χωροθέτηση δραστηριοτήτων διαχείρισης και επεξεργασίας απορριμμάτων.

Αυτό γιατί όπως εκτιμούν, ως τον Ιούνιο του 2011 που ισχύει ο περιφερειακός σχεδιασμός, καμία χωροθέτηση δεν μπορεί να προχωρήσει διότι θα πρέπει να προηγηθεί η τροποποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού, που δεν είναι εφικτή στην παρούσα φάση.
Αυτό ήταν και το πνεύμα των σχετικών δηλώσεων του αντιπροέδρου του Συνδέσμου Καθαριότητας, Δημάρχου Αγ. Γεωργίου, Σπ. Τριβυζά.

Οπως ανέφερε, ο εντοπισμός των θέσεων έγινε με μοναδικό κριτήριο το χωροταξικό, ενώ για τον καθορισμό θέσεων Οχλουσών Χρήσεων σε ότι αφορά τα απορρίμματα. υπάρχουν και άλλες παράμετροι.“Ως εκ τούτου δεν υφίσταται θέμα μελέτης αλλά διερεύνησης και εντοπισμού θέσεων”.

Ο Σπ. Γατσούλης

Από την μελέτη οχλουσών χρήσεων, που παρουσίασε προχθές η Ν.Α., προτείνονται ως μελλοντικοί χώροι για τα έργα της ολοκληρωμένης διαχείρισης, οι χώροι που βρίσκονται μπροστά από το Τεμπλόνι στην περιοχή των Πουλάδων.

Το μέλος της Ε.Ε. του Συνδέσμου Καθαριότητας, Δήμαρχος Λευκιμμαίων Σπ. Γατσούλης, με βάσει αυτό το δεδομένο, εκτίμησε ότι, οι μελετητές χωροταξικά πιστεύουν ότι στην συγκεκριμένη περιοχή πρέπει να υλοποιηθούν όλα τα έργα που απαιτούνται για την ολοκληρωμένη διαχείριση.

“Αυτό σημαίνει ότι η οποιαδήποτε αλλαγή του υφιστάμενου περιφερειακού σχεδιασμού, θα πρέπει να γίνει μετά το καλοκαίρι του 2011. Το ερώτημα είναι αν θα ισχύει ο σχεδιασμός και η απόφαση του Συνδέσμου ή αν θα πρέπει να πάμε βάσει των υποδείξεων της μελέτης. Αν συμβεί το πρώτο, τότε θα έχουμε άμεσο αποτέλεσμα διότι είναι διασφαλισμένα τα πάντα, η γη, οι αδειοδοτήσεις, οι εγκρίσεις. Αν προχωρήσουμε με βάση τη μελέτη, αυτό θα γίνει σε δύο χρόνια από σήμερα ξεκινώντας από μηδενική βάση για μελέτες, εγκρίσεις και εξασφάλιση χώρου. Άρα μετά το 2011 η Κέρκυρα θα ξεκινήσει πάλι από το μηδέν”;

Σε ερώτημα για το ΧΥΤΑ Νότου, σημείωσε ότι έχει ένα σύντομο χρόνο ζωής καθώς μετά το 2011 δεν γίνεται να υπάρχουν ΧΥΤΑ, βάσει νόμου.

Ο Μπ. Χαραλάμπους

Σοβαρή χαρακτήρισε τη μελέτη που παρουσιάστηκε από το μελετητικό γραφείο για λογαριασμό της Ν.Α., ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Χαραλάμπους και πρόσθεσε ότι θα τύχει επεξεργασίας από στελέχη και ειδικούς του κόμματος, πριν γίνει επίσημη τοποθέτηση επί των προτάσεων που περιλαμβάνει.

Πηγή: Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ