ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Ανοησία? Συνειδητή Εγκληματική ενέργεια? Ή και τα δύο?

Πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει την επίσημη κρατική πολιτική, όσο αφορά την κατασκευή του χυτά νότιας Κέρκυρας? Όταν για ένα παράνομο έργο ( Αλήθεια για τι ζητούν από μας να σεβόμαστε τους νόμους του κράτους?) προϋπολογισμού μικρότερου των 4.500.000 Ευρώ, έχουν δαπανήσει μέσα σε ένα χρόνο, για την διατήρηση των Μ.Α.Τ. στην Λευκίμμη περίπου τα διπλάσια?

Αυτά βέβαια είναι τα άμεσα έξοδα από τον κρατικό «κορβανά», που και μόνο αυτά ήταν αρκετά για να φτιάξουν μια ολοκληρωμένη μονάδα διαχείρισης στερεών αποβλήτων για ολόκληρο τον νομό.

Αν στα παραπάνω 13.000.000 Ευρώ προσθέσουμε το κόστος των εργατοωρών που χάνονται από τους κατοίκους της Λευκίμμης για να αντιμετωπίσουν τις ορδές καταστολής, τα έξοδα για να αντιμετωπίσουν τα δικαστήρια και τις ψεύτικες κατηγορίες που επιβάλλουν οι δυνάμεις κατοχής και τα προϊόντα που δεν παράγονται, τότε το κόστος, για την Εθνική οικονομία μέχρι τώρα, ξεπερνά τα 20.000.000 Ευρώ

Το παραπάνω κόστος βέβαια δεν περιλαμβάνει, το πολύ μεγαλύτερο ψυχολογικό κόστος και τις πορνογραφικού περιεχομένου χυδαιότητες που εκτοξεύονται από τις δυνάμεις καταστολής κυρίως εναντίων των γυναικών. Ούτε την δολοφονία της Μαρίας.

Και όλα αυτά μέχρι τώρα, γιατί κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει ακόμα η κατοχή της Λευκίμμης αφού οι Λευκιμιώτες είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν να λειτουργήσει αυτό το καταστροφικό για τον τόπο τους «έργο».

Πέτρος Βλάσσης
Λευκίμμη