Κουκουλοφόροι κι αστυνομικοί, μια παρέα!

Φωτογραφίες από τον τόπο των πρωτοφανών επεισοδίων. Φωτογραφίες που προκαλούν, αν μη τι άλλο, απορία. Οι διώκτες και διωκόμενοι μαζί; Αστυνομικοί και κουκουλοφόροι στην ίδια «παρέα»; Ή απλώς αστυνομικοί καμουφλαρισμένοι πίσω από τους «γνωστούς αγνώστους», που έχουν ρημάξει μια ολόκληρη πόλη;

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, που πήραν μέρος στο συλλαλητήριο, πολλοί... κουκουλοφόροι, που κρατούσαν πέτρες και καδρόνια, έκαναν οι ίδιοι συλλήψεις!

Ας δούμε μία αποκαλυπτική φωτογραφία –αδιάψευστο μάρτυρα- η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και δείχνει τρεις αστυνομικούς μεταμφιεσμένους σε «κουκουλοφόρους», ο ένας με κουκούλα, ο άλλος με χειρουργική μάσκα και σκούφο και ο τρίτος με γυαλιά σκιέρ, να συλλαμβάνουν ανήλικο διαδηλωτή.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, κ. Παναγιώτης Στάθης, μιλώντας στη zougla.gr διαψεύδει κατηγορηματικά ότι μεταξύ των διαδηλωτών δρουν αστυνομικοί μεταμφιεσμένοι σε κουκουλοφόρους.

Παραδέχθηκε, όμως, ότι αστυνομικοί της Ασφάλειας με πολιτικά δρουν στα επεισόδια υποστηρικτικά, όπως είπε, προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ και είναι αυτοί που διενεργούν τις συλλήψεις. Όχι όμως με κουκούλες, υποστηρίζει ο κ. Στάθης, αφού αυτό, όπως λέει, δε συνάδει με τον κοινωνικό ρόλο και το χαρακτήρα της Αστυνομίας.

Σε ό,τι αφορά στην παραπάνω φωτογραφία, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας παραδέχθηκε ότι η χρήση κουκούλας από αστυνομικούς απαγορεύεται και δήλωσε κατηγορηματικά ότι θα διαταχθεί έρευνα, για να διαπιστωθεί η ταυτότητα των εικονιζόμενων και αν πράγματι είναι αστυνομικοί θα τιμωρηθούν πειθαρχικά.

Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες καταμαρτυρούν τα αντίθετα. Ας ακούσουμε τον κ. Θεόδωρο Μαργαρίτη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού, να μας διηγείται την εμπειρία που έζησε και να μας μιλάει για αστυνομικούς-κουκουλοφόρους με ξύλα και πέτρες στο κέντρο της Αθήνας.



Πηγή: Ζούγκλα.gr

Σχετικά άρθρα:
-Προβοκάτορες στην αστυνομία;
-Να τους χαιρόμαστε Νο3…
-Να τους χαιρόμαστε Νο2…
-ΑΠΛΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ;
-Να τους χαιρόμαστε…
-ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ