ΔΗΛΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σε σχέση με τις δηλώσεις του κ. Α. Αυλωνίτη, σε κερκυραϊκό κανάλι στις 10/11/08, το Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Κίνημα Λευκιμμαίων Αθήνας (ΠΠΚΛΑ) καταγγέλλει τα εξής.

Ο κ. Αυλωνίτης εισηγήθηκε ως εκπρόσωπος του Συνδέσμου Καθαριότητας και Προστασίας του Περιβάλλοντος του Νομού Κερκύρας, την εξάμηνη προσωρινή αδειοδότηση του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας, για δοκιμαστική λειτουργία, με τα σκουπίδια μόνον του Δήμου Λευκιμμαίων.

Οι δηλώσεις αυτές του κ. Αυλωνίτη εκφράζονται σε επιλεγμένο χρόνο και συντονισμένα με τις σχετικές δηλώσεις του Δήμου Λευκιμμαίων, που αναφέρονται στο κλείσιμο της παράνομης χωματερής του Δήμου, με την έναρξη του νέου έτους και εξυπηρετούν το ίδιο υπόγειο σχέδιο, που αποσκοπεί:

1. Να ασκήσει πίεση προς τον Νομάρχη της Κέρκυρας να προβεί σε παράνομη αδειοδότηση του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας.
2. Nα εκβιάσει και να παραπλανήσει την κοινή γνώμη της Λευκίμμης, ούτως ώστε να αναγκαστεί να αποδεχτεί την παράνομη λειτουργία του παράνομου ΧΥΤΑ.

Στο σημείο αυτό, δηλώνουμε ότι το σκοτεινό και ύπουλο αυτό σχέδιο δεν θα περάσει και ότι θα αντιδράσουμε δυναμικά και συντονισμένα με τους συμπατριώτες μας Λευκιμμιώτες, σε κάθε απόπειρα υλοποίησης του.

Αθήνα
21/12/2008