Καταγγελία Συντονιστικής για τις δηλώσεις του κ. Α. Αυλωνίτη

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ


ΠΡΟΣ
Μ.Μ.Ε. Κέρκυρας
Κοιν.: Γεν. Γραμμ. Π.Ι.
Νομάρχη Κέρκυρας
Σύνδεσμο Καθαριότητας Ν. Κέρκυρας
Δημάρχους Δήμων Ν. Κέρκυρας
Αστυνομική Δ/νση Κέρκυρας
Αστυνομικό Τμήμα Λευκίμμης
Εισαγγελέα Κέρκυρας
Δ/νση ΧΩ.ΠΟ.ΔΕ. Ν. Α Κέρκυρας
Δ/νση Υγιεινής Ν.Α. Κέρκυρας
Δ/νση Γεωργίας Ν.Α. Κέρκυρας
Δ/νση Δασών Π.Ι.Ν.
Βουλευτή κ. Ν. Δένδια
Βουλευτή κ. Α. Γκερέκου
Βουλευτή κ. Χ. Χαραλάμπους
Ν.Ε. Νέας Δημοκρατίας
Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ
Ν.Ε. Κ.Κ.Ε.
Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ
Τεχνικό Επιμελητήριο Κέρκυρας


Καταγγέλλουμε και αποδοκιμάζουμε τις δηλώσεις του Δημάρχου του Δήμου Εσπερίων κ. Α. Αυλωνίτη, οι οποίες έλαβαν χώρα σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι στις 10/11/2008.

Ο κ. Αυλωνίτης με τις δηλώσεις του αυτές εισηγείται, ως εκπρόσωπος του «Συνδέσμου Καθαριότητας και προστασίας του Περιβάλλοντος Ν. Κερκύρας» την προσωρινή αδειοδότηση, για δοκιμαστική λειτουργία (με τα σκουπίδια μόνο του Δήμου Λευκιμμαίων) του ΧΥΤΑ Ν. Κέρκυρας, χωρίς αυτό να προβλέπεται από το νόμο.

Η ενέργεια αυτή του κ. Αυλωνίτη

Α) Πιέζει και εξωθεί το Νομάρχη σε παράνομη πράξη με ανυπολόγιστες αρνητικές επιπτώσεις στον τομέα της δημόσιας υγείας, της προστασίας του Περιβάλλοντος και της προσβολής της προσωπικότητας του κάθε Κερκυραίου.

Β) Σκόπιμα και συνειδητά παραπλανά την κοινή γνώμη, προκειμένου να συγκαλύψει το αδιέξοδο, που έχουν οδηγήσει όλοι ανεξαιρέτως οι αρμόδιοι, κατά τις δύο παρελθούσες 10ετίες, το ζήτημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης όλων των στερεών αποβλήτων του Νομού, θυσιάζοντας εν ψυχρώ και με κυνικό τρόπο την κοινωνία της Λευκίμμης.

Είναι θλιβερό το γεγονός ότι φορείς όπως ο Σύνδεσμος Καθαριότητας που εκπροσωπεί την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση του Νομού μας, διολισθαίνουν και υιοθετούν παρόμοιου τύπου πονηριές και τερτίπια, που καταρρακώνουν τον θεσμό, προκειμένου να ολοκληρώσουν τη σκευωρία, που πριν από πολλά χρόνια εξυφανθεί, εις βάρος της Λευκίμμης.

Δηλώνουμε ότι πάνδημη η Λευκίμμη θα εναντιωθεί στις ύπουλες και παράνομες μεθοδεύσεις που διαπλέκονται στο σκοτάδι, εις βάρος της και ότι ανυποχώρητα θα εμποδίσει την υλοποίησή τους.

Επίσης δηλώνουμε ότι θα στραφούμε κατά παντός υπευθύνου και με κάθε νόμιμο τρόπο, ώστε να υπερασπίσουμε όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας.

Λευκίμμη 12/12/2008

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ