Χούντα σε όλο της το μεγαλείο...

Σύμφωνα με την εφημεριδα το Βήμα, για την προστασία της δημόσιας περιουσίας και της δημόσιας ασφάλειας, η κυβερνητική επιτροπή επίσης αποφάσισε την πιθανή αναστολή των ελευθεριών που κατοχυρώνει η παράγραφος 1 του άρθρου 11 του Συντάγματος, αν δεν έχουν σταματήσει μέχρι τότε οι ταραχές.

Το Άρθρο 11 του Συντάγματων υπαγορεύει ότι:
1. Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα.
2. Μόνο στις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μπορεί να παρίσταται η αστυνομία. Οι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής, γενικά, αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, όπως νόμος ορίζει.

Την Πέμπτη θα αποφασιστεί αν η κυβέρνηση θα κάνει χρήση των διατάξεων του πρόσφατου νόμου της Μαριέττας Γιαννάκου για την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Επίσης, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, αποφασίστηκε να ζητηθεί η συνδρομή ευρωπαϊκών κρατών, για την αποστολή αστυνομικών δυνάμεων που ειδικεύονται στην αντιμετώπιση διαδηλώσεων (κυρίως από Γαλλία και Βρετανία), εφόσον οι ταραχές επεκταθούν.

Πηγή: TV Χωρίς Σύνορα