Επεισόδια από τις χθεσινές συγκεντρώσεις

Χθες, μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα στο κέντρο της πόλης, όταν ομάδες διαδηλωτών επιτέθηκαν με πέτρες κατά των κτιρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης και του Τμήματος της Τροχαίας στο Σαρόκο, για να διαλυθούν με τη χρήση δακρυγόνων από τους άνδρες της ΕΛΑΣ. Ζημιές προκλήθηκαν στα Φυλάκια των κτιρίων και σε δύο οχήματα της ΕΛΑΣ.

Επεισόδια σημειώθηκαν και το βράδυ, όταν ομάδες νεαρών έριξαν πέτρες στο κτίριο της Τροχαίας, για να επακολουθήσει καταδίωξή τους από άνδρες των ΜΑΤ αλλά και ρίψη δακρυγόνων που έκαναν αφόρητη την ατμόσφαιρα για πολύ ώρα στην Πλατεία Σαρόκου και τη γύρω περιοχή. Η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγή πέντε ανήλικων, που αργότερα αφέθησαν ελεύθεροι χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες.

Επεισόδια έγιναν χθες το βράδυ και στη Λευκίμμη όπου μια ομάδα νεαρών ατόμων συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις στο χώρο του ΧΥΤΑ ενώ επετέθησαν και κατά του αστυνομικού τμήματος της περιοχής με πέτρες.

Συγκεντρώσεις διοργανώνει απόψε στις 7 στις κεντρικές πλατείες των δήμων στην περιοχή μας η Περιφερειακή Επιτροπή Ιονίων Νήσων του ΠΑΣΟΚ, με τη μορφή ειρηνικής διαμαρτυρίας ενάντια στη βία.

Πηγή: ΕΡΤ