Ανακοίνωση του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων Αθήνας

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΣ!
ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!

Αυτές οι μέρες ήταν και είναι του Αλέξη! Μέρες οργής, μέρες εξέγερσης, μέρες όπου μιλούν η νεολαία και οι εργαζόμενοι. Αυτή η γενιά δε χωράει στους νόμους της αγοράς και του κεφαλαίου! Η σφαίρα που σκότωσε τον Αλέξη ήταν η σπίθα που έβαλε φωτιά σε όλο τον κάμπο…Έδειξε ότι η γενιά μας δεν θα δείξει καμιά συναίνεση με την φονική πολιτική κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ –ΕΕ. Γράφουμε με τον δικό μας τρόπο την ιστορία, εμείς που κρατάμε στα χέρια μας τις τύχες του κόσμου, με τους αγώνες για την ανατροπή!

Η εξέγερση αυτή είναι το παρόν και το μέλλον μας!Επί 13 ημέρες οι δρόμοι της Αθήνας κατακλύζονται από τα ποτάμια της αγανάκτησης για μία πολιτική που δολοφονεί στη ζωή, την εκπαίδευση, την εργασία. Σε όλη την Ελλάδα αντηχεί η φωνή της νεολαίας με τις εκατοντάδες καταλήψεις στα σχολεία και τις σχολές. Η οργή μας για την τρομοκρατική κυβέρνηση των δολοφόνων, για τις δυνάμεις καταστολής, για ένα σύστημα που δίνει λεφτά στις τράπεζες και σφαίρες στη νεολαία, που στηρίζεται στην άγρια εκμετάλλευση του κόσμου της δουλειάς γίνεται πολιτικό μαζικό κίνημα ανατροπής!

Γιατί η νεολαία που βγαίνει στους δρόμους, ασφυκτιά στο σχολείο – εξεταστικό κάτεργο, παραδίδεται στα επιχειρηματικά ιδιωτικά κολέγια, θέλει πίσω τον κλεμμένο ελεύθερο χρόνο της, βλέπει την αντί – εκπαιδευτική «μεταρρύθμιση» να υποτάσσει την εκπαίδευση στις ανάγκες του κεφαλαίου, περιπλανιέται ανάμεσα στην ανεργία και την ημιαπασχόληση για να ζήσει με 500 ευρώ. Γιατί όσο θα φορτώνουν την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν στις πλάτες μας με τις απολύσεις, τη μαζική ανεργία, την ασφυκτική λιτότητα και τους μισθούς της εξαθλίωσης τόσο η οργή θα φουντώνει, θα ψάχνει τους δρόμους της σύγκρουσης και της ανατροπής.

Γιατί πίσω από το μίσος στο αστυνομικό τμήμα βρίσκεται το μίσος απέναντι σε ένα βαθιά αντιλαϊκό και ταξικό κράτος, πίσω από την κυβέρνηση της ΝΔ τα κοινωνικά και ταξικά συμφέροντα που αυτή εξυπηρετεί.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Να βυθιστεί στο φόβο το αντίπαλο στρατόπεδο της λεηλασίας των δικαιωμάτων μας, το στρατόπεδο των κυβερνήσεων και των δυνάμεων του κεφαλαίου. Για να φοβούνται τις εξεγέρσεις της νέας εποχής. Χαιρετίζουμε τις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους αγώνες μας που έγιναν σε όλο τον κόσμο και καλούμε σε κοινό αγώνα για να αποκρουστεί η αντεργατική επίθεση διεθνώς.

Αυτή η εξέγερση έχει μεγάλο βάθος και δυναμική, αποτελεί τη συνέχεια και κλιμάκωση των αγώνων των τελευταίων χρόνων. Των μαχητικών, πολύμηνων αγώνων με καταλήψεις και διαδηλώσεις στην εκπαίδευση, της απεργίας διαρκείας των δασκάλων, των απεργιών, αποκλεισμών και καταλήψεων χώρων δουλειάς. Αποτελεί ιστορική συνέχεια των μεγάλων λαϊκών και νεολαιίστικων αγώνων ενάντια στην μεταρρύθμιση Αρσένη, την μεγαλειώδη νεολαιίστικη εξέγερση του 90-91, την μάχη ενάντια στον τότε στον Νόμο Πλαίσιο το 1979-80.

Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος είμαστε εμείς! Η δολοφονία του δεν ήταν τυχαία. Τα χέρια των αστυνομικών οπλίστηκαν από την κυβέρνηση των δολοφόνων που φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη. Όπως επίσης και από την τεράστια όξυνση της καταστολής που φέρνουν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια, τους τρομονόμους της ΕΕ εναντίον του «εχθρού –λαού». Η νεκρή μητέρα της Λευκίμμης Μαρία Κουλούρη, η δολοφονία του Πακιστανού μετανάστη είναι τα θύματα της κρατικής βίας που θέλει να τσακίσει το κίνημα με την τρομοκρατία ακόμα και με τη φυσική εξόντωση. Κρατική – κυβερνητική βία είναι το όργιο καταστολής των φοιτητικών διαδηλώσεων, είναι η αθώωση των ενόχων της «ζαρντινιέρας», είναι ο ξυλοδαρμός των διαδηλωτών, είναι οι νεκροί εργάτες, είναι η ποινικοποίηση των απεργιών, είναι το άγριο χτύπημα των μεταναστών από τους φασίστες του κράτους. Το αίμα των νεκρών του κινήματος μας, του Κουμή, της Κανελλοπούλου, του Καλτεζά, του Τεμπονέρα ζητάει μαχητική δικαίωση! Η τιμωρία τους θα είναι σκληρή, πολιτική και θα δοθεί από το μαζικό λαϊκό κίνημα!

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

Η κυβέρνηση της καταστολής, της συκοφάντησης των αγώνων και της συγκάλυψης του εγκλήματος είναι επικίνδυνη και φονική για τους εργαζομένους και τη νεολαία. Η «σιδερένια φτέρνα» της καταστολής προσπαθεί να συντρίψει για άλλη μία φορά το κίνημα της νεολαίας. Με περίπου 200 συλλήψεις αυτές τις μέρες, την εκδίκαση συλληφθέντων στη Λάρισα βάσει των τρομονόμων της ΕΕ, που από κοινού έχουν ψηφίσει ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, με την επιστράτευση ακόμα και των ΕΚΑΜ, το χτύπημα των πορειών και των μαθητών, τον καταιγισμό δακρυγόνων και χημικών. Επιστρατεύονται οι δυνάμεις της Χρυσής Αυγής για να τρομοκρατήσουν αγωνιστές στην Πάτρα και σε άλλες πόλεις, πολιορκώντας ακόμα και τα σπίτια τους, ενώ τα καθεστωτικά ΜΜΕ και οι υμνητές της μεταρρύθμισης δεν διστάζουν να βαφτίσουν τους φασίστες – νεοναζί «εξαγριωμένους πολίτες»! Σε αυτά τα πλαίσια και τα σενάρια συγκάλυψης που η κυβέρνηση ετοιμάζει με αντίστοιχο πόρισμα «εξοστρακισμού» για να πέσει στα μαλακά ο ειδικός φρουρός.

Με συκοφαντική λογική, επιχειρεί την απομόνωση του κινήματος, τη διαστρέβλωση των πολιτικών του στόχων και των πρακτικών του. Αναζητά και βρίσκει τη συναίνεση στο ΠΑΣΟΚ για το χτύπημα του κινήματος. Τα «κροκοδείλια δάκρυα» της κυβέρνησης για τη δολοφονία δεν πείθουν κανένα, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει υποχωρήσει σε κανένα από τα αιτήματα του κινήματος, που κλιμακώνει την καταστολή.

Διεκδικούμε την ανατροπή της κυβέρνησης αυτής από το μαζικό εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα και να πέσουν μαζί της οι αντεργατικοί νόμοι, η αντί-εκπαιδευτική πολιτική, τα αντιδημοκρατικά μέτρα. Καταδικάζουμε μαζί με την κυβέρνηση κάθε επίδοξο διαχειριστή της ίδιας πολιτικής, το ΠΑΣΟΚ που την στηρίζει τώρα, άνοιξε το δρόμο για τη σημερινή βαρβαρότητα με τις ιδιωτικοποιήσεις, τη λιτότητα και τον αυταρχισμό και είναι συνένοχο στη δολοφονία. Οι ανεξάρτητοι μαχητικοί αγώνες διαρκείας της νεολαίας και των εργαζομένων είναι η μόνη αντιπολίτευση στην αντεργατική εκστρατεία του κεφαλαίου, είναι οι μόνοι που μπορούν να αποκρούσουν και να ανατρέψουν την επίθεση.

ΔΕ ΖΗΤΑΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ!

Η σύγκρουση και η μάχη για τα δικαιώματα μας δεν έχει τέλος, συνεχίζεται μέχρι τη νίκη. Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας για την άμεση καταδίκη των φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονίας, για την ακύρωση της αντιλαϊκής πολιτικής ΝΔ, της συμπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ και των κατευθύνσεων ΕΕ. Η απάντηση στην πολιτική δολοφονία και το στραγγαλισμό των δικαιωμάτων μας σε εκπαίδευση και εργασία θα δοθεί ταυτόχρονα και ενιαία από το μαζικό λαϊκό κίνημα.

Είναι τώρα η ώρα που θα πρέπει οι μαζικοί φορείς να βγουν στο προσκήνιο και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Η πολιτική αυτή που ακολουθούν για πάνω από 30 χρόνια όλες οι κυβερνήσεις νεοφιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές οδηγεί στην ακραία ενίσχυση της εκμετάλλευσης και της φτώχιας, της ελαστικής απασχόλησης, του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης, σε νέες γενιές κολασμένων την ίδια ώρα που άπειρος πλούτος συσσωρεύεται στους τραπεζίτες, τους βιομήχανους και τους χρηματιστές. Είναι η πολιτική που σκοτώνει τα όνειρα και τις ελπίδες εκατομμυρίων ανθρώπων, που στερεί κάθε δικαίωμα από τη νεολαία.

Φτιάχνει μία εκπαίδευση που διαμορφώνει τον αυριανό αναλώσιμο, φτηνό, ευέλικτο και πειθαρχημένο εργαζόμενο, που δεν έχει απαιτήσεις. Που διασπά τα γνωστικά αντικείμενα, προσανατολίζει όλη την εκπαιδευτική διαδικασία στην παροχή ατομικού φακέλου δεξιοτήτων, οδηγώντας σε φαύλο κύκλο επανακαταρτίσεων και ειδικεύσεων. Δημιουργεί ένα ασφυκτικό και εντατικοποιημένο πλαίσιο σπουδών, όπου δε χωρά η αμφισβήτηση, η συλλογικότητα, ο αγώνας. Θεσπίζει ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στη λειτουργία και την έρευνα, εντείνει τους ταξικούς, εξεταστικούς και οικονομικούς φραγμούς, χτυπάει τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.

Αυτά φέρνει η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που προωθείται στα πλαίσια των κατευθύνσεων της ΕΕ (Μπολόνια, ΚΕΧΑΕ) και υλοποιείται σε όλες τις βαθμίδες με τη βάση του 10 που πετάει χιλιάδες μαθητές στον καιάδα των κολεγίων, με την κοινοτική οδηγία 36/05 της ΕΕ και το νόμο για τα κολέγια που αναγνωρίζει την ιδιωτική εκπαίδευση και κατεδαφίζει εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα, με τον αντιδραστικό νόμο πλαίσιο της καταστολής του κινήματος, της πειθάρχησης και της επιχειρηματικής λειτουργίας. Ενιαία προωθείται σε εκπαίδευση και εργασία και εντείνεται στο έδαφος της κρίσης. Με τη λιτότητα, τον προϋπολογισμό της φτώχειας, τις ιδιωτικοποιήσεις – ξεπούλημα των πάντων, την κατάργηση κοινωνικών δικαιωμάτων.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε κοινή πάλη και μέτωπο για τη διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων μας, για τις ελευθερίες της εποχής μας, σε σύγκρουση με το σύστημα και τις κυβερνήσεις του, που σκοτώνουν στη δουλειά, στον πόλεμο και στην πόλη. Στους δρόμους, με συνελεύσεις – διαδηλώσεις – καταλήψεις και απεργίες, με μαχητικές μορφές πάλης, σε συντονισμό των εργατικών και νεολαιίστικων σωματείων και των φοιτητικών συλλόγων. Σε οργάνωση της πάλης από τα κάτω και παντού, με συνελεύσεις στους φοιτητές, μαθητές, στα σωματεία, στις γειτονιές.

ΕΝΑΣ ΣΤΟ ΧΩΜΑ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΙΣΩ!


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
# ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΘΙΚΩΝ ΑΥΤΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ
# ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ, ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
# ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ
# ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΕ
# ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΜΑΤ, ΜΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ
# ΝΑ ΑΦΟΠΛΙΣΤΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, έξω οι δυνάμεις κατοχής από το κέντρο της Αθήνας
# ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΓΟΝΩΝ
# ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ, διεύρυνση του σε χώρους δουλειάς και σχολεία
# Καμία ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 36/05 της ΕΕ και του νόμου για τα ΚΕΣ. Απεμπλοκή της χώρας από την Μπολόνια, τον Κ.Ε.Χ.Α.Ε. και όλες τις συμφωνίες της ΕΕ για την εκπαίδευση.
# ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗΣ, ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
# Απόσυρση - Καμία εφαρμογή του πρότυπου εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας και των 4ετών αναπτυξιακών προγραμμάτων. Απαιτούμε να δοθούν άμεσα και δωρεάν όλα τα βιβλία και να αποσυρθούν οι λίστες συγγραμμάτων.
# Να κλείσουν και να καταργηθούν τα κολέγια, Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, και όλα τα κέντρα κατάρτισης. Κατάργηση της βάσης του 10.
# Μία σχολή και ένα ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο με όλα τα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα κατοχυρωμένα σε αυτό. Καμία πιστοποίηση έξω από το πτυχίο. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους χωρίς ταξικούς, εξεταστικούς και οικονομικούς φραγμούς.
# Καμία αξιολόγηση σχολών και πτυχίων, απόσυρση του νόμου για την αξιολόγηση. Όχι στις πιστωτικές μονάδες και τον ατομικό φάκελο προσόντων. Απόσυρση του νόμου για τη διά βίου κατάρτιση – ανασφάλεια.
# Απόσυρση του νόμου για τα μεταπτυχιακά που κατοχυρώνει τους κύκλους σπουδών και τα δίδακτρα. Απόσυρση του νόμου για την έρευνα, που υποτάσσει όλη την ερευνητική λειτουργία στους κανόνες της αγοράς.
# ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ! 1400 ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΜΙΣΘΟΣ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ. ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΟΡΟΜΠΗΞΙΑΣ.
# ΜΟΝΙΜΗ, ΛΙΓΟΤΕΡΗ, ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΣΙΟΥΦΑ- ΡΕΠΑ –ΠΕΤΡΑΛΙΑ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ:
# Νέο γύρο γενικών συνελεύσεων αμέσως μετά τις γιορτές και εβδομαδιαίες καταλήψεις.
# Συναυλία του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων την Παρασκευή 19/12, 15.00 προπύλαια
# Πανεκπαιδευτική συγκέντρωση και πορεία την Τρίτη 23/12, με προσυγκέντρωση 14:00 στα Προπύλαια.
# Παλλαϊκή - πανεκπαιδευτική πορεία στις 9 Γενάρη (ημέρα δολοφονίας του Ν. Τεμπονέρα) και σε διοργάνωση εκδηλώσεων
# Οργάνωση λαϊκών δράσεων και συνελεύσεων στις γειτονιές.
# Απαιτούμε από τη ΓΣΕΕ να κηρύξει Γενική Απεργία. Καταγγέλλουμε τη ξεπουλημένη γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ που διαλέγει να συνταχθεί με την κυβέρνηση (ακύρωση της διαδήλωσης που είχε εξαγγελθεί για την απεργία στις 10/12)
# Μεταφορά των καταλήψεων στο κέντρο της Αθήνας για να γίνουν πραγματικά κέντρα αγώνα και εξορμήσεων.
# Λειτουργία ενός ενιαίου και ανοιχτού Συντονιστικού των Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων στους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους.
# Συγκρότηση διαδικασιών του Πανεκπαιδευτικού Μετώπου, σε συντονισμό με τις μαθητικές συνελεύσεις και καταλήψεις
# Κοινή δράση και συντονισμό με κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο, συνδικάτο και ομοσπονδία και εργατικό κέντρο στην κατεύθυνση συγκρότησης κοινού μετώπου νεολαίας και εργαζομένων.
# Εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, συνοικίες, σχολεία για ενημέρωση και κάλεσμα σε κοινή πάλη των εργαζόμενων και του λαού
# Στις 20 Δεκέμβρη στις 15:00 αντιρατσιστικό συλλαλητήριο με φορείς και Συλλόγους, προσυγκέντρωση Προπύλαια
# 65ωρη συμβολική κατάληψη ενός δημοσίου κτηρίου

Νομική Σχολή, 18/12/2008