Αυλωνίτης: Για 7-8 χρόνια ακόμη τα σκουπίδια σε Τεμπλόνι και Λευκίμμη

Συνάντηση Νομάρχη και Συνδέσμου Καθαριότητας έγινε την Τετάρτη 03/12/08 . Ο Δήμαρχος Εσπερίων κ. Αυλωνίτης δήλωσε ότι η συνάντηση έγινε για να έρθουν πιο κοντά.

Βλέπεται είχαν απομακρυνθεί προ ημερών γιατί κάλεσε το Σύνδεσμο σε απολογία για τη “χαβούζα” Τεμπλονίου. Ο κ. Αυλωνίτης τα έριξε στη Νομαρχία από το βήμα του CORFU CHANNEL το ίδιο βράδυ λέγοντας ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δεν είναι αρμόδια να δίνει εντολή και να εκπονεί μελέτες για το που θα γίνουν ΧΥΤΑ.

Είναι θέμα του Συνδέσμου και της Περιφέρειας , είπε, η οποία αυτή θα προχωρήσει αυτή τη διαδικασία μετά το 2011 που λήγει η προθεσμία για τον Περιφερειακό σχεδιασμό.

Δεν υπάρχει λόγος να γίνει εντοπισμός χώρου για ΧΥΤΑ. Η προσπάθεια εξεύρεσης χώρων μεγιστοποιεί τους κινδύνους κοινωνικών αναταραχών αν προτείνει κάποιους άλλους χώρους. Αυτό πρέπει να γίνει μετά από 7-8 χρόνια.

Εμείς μένουμε στον υπάρχοντα σχεδιασμό για Τεμπλόνι και Λευκίμμη. Αν θα ανοίξουμε νέα μέτωπα δίνουμε επιχειρήματα σε Τεμπλόνι και Λευκίμμη να γίνει ΧΥΤΥ σε άλλο μέρος και θα το υποστηρίξουν και θα πούνε κάντε το εκεί γι αυτό δεν πρέπει να ανακοινωθούν αυτά τα πορίσματα.

Ο κ. Αυλωνίτης που ανήκει στο σκληρό πυρήνα του Συνδέσμου Καθαριότητας, δείχνει ακριβώς πως σκέφτονται στον Σύνδεσμο για τα επόμενα 7-8 χρόνια. Με λίγα λόγια δεν υπάρχει μέλλον, δεν θα υπάρχει σχεδιασμός .

Τεμπλόνι και Λευκίμμη λάβετε τα μέτρα σας. Σας την έχουν στημένη για 7 -8 χρόνια ακόμη!!!


ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ : 7 ΜΕ 8 ΧΡΟΝΙΑ AKOMH MΕ ΤΕΜΠΛΟΝΙ-ΛΕΥΚΙΜΜΗ



ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ : Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΚΠΟΝΕΙ ΜΕΛΕΤΕΣ



Πηγή: Βραχονησίδα.gr