ΕΝΑΚ: Ανακοίνωση για τη δολοφονία του 16χρονου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ, 7-12-2008
Οι άντρες των ενόπλων ομάδων κρατικής βίας και καταστολής που δολοφονούν εν ψυχρώ (όπως τον δεκαεξάχρονο στην Αθήνα) δεν αποτελούν πλέον εξαιρέσεις. Δεν αποτελούν μεμονωμένες περιπτώσεις. Αντίθετα, όπως αποδεικνύουν πολλά πρόσφατα περιστατικά , η χρήση επικίνδυνης έως και θανατηφόρας βίας, εξελίσσεται σε συνηθισμένη πρακτική στις ειδικές ένοπλες κατασταλτικές δυνάμεις. Αυτό σημαίνει ότι τόσο η εκπαίδευση-διαπαιδαγώγηση που λαμβάνουν όσο και οι πολιτικές εντολές των προϊσταμένων τους, λειτουργώντας συνδυαστικά , ενισχύουν αυτές τις πρακτικές.

Εμείς, εκτιμούμε, ότι η γενικότερη πολιτική-ιδεολογική και κοινωνική φασιστικοποίηση που το σύγχρονο καπιταλιστικό σύστημα διαμορφώνει, καλλιεργείται πρωτίστως στο ένοπλο τμήμα της κρατικής μηχανής. Για την κατάσταση αυτή έχουν πολιτικές ευθύνες όλες οι πολιτικές δυνάμεις και όλοι οι υποκριτές «θεσμικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες» που ανέχονται αυτή την εξελισσόμενη πραγματικότητα εδώ και χρόνια , χωρίς να αντιδρούν αποφασιστικά.

Ο δεκαεξάχρονος στην Αθήνα είναι ο χθεσινός νεκρός. Η ΜΑΤατζίδικη βία στη Λευκίμμη το καλοκαίρι, και μέχρι σήμερα, έδωσε μια νέα γυναίκα νεκρή. Στα Γιάννενα πρόσφατα, και αλλού, και αλλού, στην Αθήνα , στις διαδηλώσεις της νεολαίας, στη Θεσσαλονίκη , το σκληρό κυνηγητό των ενόπλων ομάδων εναντίον του αγωνιζόμενου λαού και της νεολαίας, ακόμα περισσότερο εναντίον μεταναστών, είναι τραγικά επικίνδυνο, είναι θανατηφόρο.

Καλούμε την ελληνική νεολαία και το λαό ολόκληρης της χώρας:

- ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ. ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΚΑΕΞΑΧΡΟΝΟΣ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΝΕΚΡΟΣ

- Καλούμε ολόκληρη την αριστερά:
ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΕΣ.
ΑΠΟΦΑΣΗ – ΔΡΑΣΗ. ΤΟ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΛΑΟΣ