Πορεία διαμαρτυρίας για το θάνατο του 15χρονου και επεισόδια στο κέντρο της πόλης

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης, όταν διαδηλωτές από την πορεία που είχαν ξεκινήσει νωρίτερα μαθητές των σχολείων της πόλεως προκάλεσαν ζημιές στα φυλάκια της Αστυνομίας στο τμήμα Τάξης στο Σαρόκο και στη συνέχεια στην Αστυνομική Διεύθυνση στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Η αστυνομία, με χρήση χημικών, διέλυσε τους διαδηλωτές. Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο ενός 15χρονου από τα πυρά ειδικού φρουρού της Αστυνομίας, το βράδυ του Σαββάτου στα Εξάρχεια της Αθήνας.

Πορεία πραγματοποιήθηκε και χθες το απόγευμα από φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικούς, κατά τη διάρκεια της οποίας άγνωστοι πέταξαν αμπούλα με κόκκινο χρώμα στο κτίριο της ΕΛ.ΑΣ στην Πλατεία Σαρόκου. Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στη Λευκίμμη με κατάληξη το χώρο του ΧΥΤΑ όπου πραγματοποιήθηκαν επεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών και δυνάμεων των ΜΑΤ.

«Την εν ψυχρώ δολοφονία», όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση, του 15χρονου Αντρέα Γρηγορόπουλου από αστυνομικό στα Εξάρχεια καταδικάζει η ΝΕ της ΚΝΕ, που καλεί τη νεολαία «σε ένδειξη αγανάκτησης, διαμαρτυρίας, καταδίκης, με οργανωμένο αγώνα να απαιτήσει να αποδοθούν ευθύνες πολιτικές και ποινικές».

Η ΚΝΕ καλεί όλους τους μαζικούς φορείς και τη νεολαία σε συλλαλητήριο σήμερα στις 6 το απόγευμα στα γραφεία του ΚΚΕ. «Ο ΣΥΝ συμμετέχει στο βαθύ πόνο και την οργή της οικογένειας του μαθητή του Λυκείου, στην απόγνωση και το θυμό όλης της νεολαίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΝΕ Κέρκυρας του κόμματος.

Στο κείμενο της ανακοίνωσης επίσης επισημαίνεται ότι «υποχρέωση των πολιτικών δυνάμεων είναι να αντιδράσουν απέναντι στην αστυνομική βία και στην καταστολή, στη Βουλή και στους δρόμους.

Υποχρέωση όλων μας είναι να διώξουμε την κυβέρνηση της αδικίας, των σκανδάλων, της ανεργίας και της φτώχειας, της αστυνομικής βίας».

Την οδύνη, την οργή και την αγανάκτηση του εκφράζει με ανακοίνωση του το Δ.Σ. της ΔΟΕ για το θάνατο του 15χρονου και κηρύσσει για αύριο 24ωρη απεργία.

Πηγή: EPT