ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΕΜΠΛΟΝΙΟΥ

Την εξαίρεση του Τεμπλονίου από την χωροθέτηση για την διαχείριση των απορριμμάτων, πρόκειται να ζητήσουν το βράδυ απο το Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων, κάτοικοι του Τεμπλονίου.Απο τα ξημερώματα ξεκίνησε η αποκομιδή των απορριμμάτων μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων, που είχαν ξεκινήσει την Κυριακή.
Η ΑΔΗΚ
“Οι κάτοικοι του Τεμπλονίου έχουν απόλυτο δίκιο στα αιτήματα τους”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της ΑΔΗΚ Χ. Μάστορας.
“Πρόκειται για μία περιοχή που δέχεται ανεξέλεγκτα απορρίμματα για πάνω από 25 χρόνια, που ακόμα και η λειτουργία της ελεγχόμενης απόθεσης απορριμμάτων μέσω της λειτουργίας του ΧΥΤΑ, μόνο κατ’ όνομα υπήρξε «ελεγχόμενη».
Η πρόσφατη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για προκήρυξη μελέτης οχλουσών χρήσεων στο νησί και η πρόβλεψη αυτής για αναζήτηση κατάλληλου χώρου για ολοκληρωμένη διαχείριση και απόθεση υπολειμμάτων, εκτός του ότι πρέπει να προχωρήσει χωρίς κολλήματα, πρέπει να εξαιρέσει το Τεμπλόνι ως άκρως κορεσμένο.
Η στάση του συνδέσμου καθαριότητας να επιμένει σε πολιτικές διαχείρισης των απορριμμάτων (Τεμπλόνι-Λευκίμμη) που αποδεδειγμένα κτυπούν βάναυσα το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, που συντηρεί διμοιρίες ΜΑΤ ενάντια στις δικαιολογημένες αντιδράσεις των κατοίκων και που δεν παίρνει κανένα μέτρο για την υλοποίηση της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση σε κάθε πολίτη της Κέρκυρας”, συνεχίζει ο κ. Μάστορας και καλεί τους πολίτες “να πυκνώσουν τις γραμμές της πίεσης ενάντια στην ανάλγητη πρακτική που ακολουθεί ο Σύνδεσμος Καθαριότητας, απαιτώντας άμεσα το προχώρημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, με διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, εργοστάσιο επεξεργασίας και χώρο ταφής υπολειμμάτων.


Πηγή: Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ