Αντιπαράθεση Αυλωνίτη - Πουλημένου για το ΧΥΤΑ Τεμπλονίου

Για την υπόθεση του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, ο Αλέκος Αυλωνίτης επιτέθηκε κατά του Νομάρχη για τη στάση του, υποστηρίζοντας ότι ο Σύνδεσμος Καθαριότητας υλοποιεί το σχέδιο αποκατάστασης που έχει εγκρίνει η και θα το έχει ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του 2009 που λήγει η προσωρινή αδειοδότηση.

Παραδέχθηκε τις καθυστερήσεις που υπάρχουν, ρίχνοντας τις ευθύνες στους προηγούμενους διαχειριστές του προβλήματος που δημιούργησαν συνθήκες τέτοιες οι οποίες δεν ήταν δυνατόν να ανατραπούν μέσα στο χρονικό διάστημα που η νέα διοίκηση του φορέα έχει αναλάβει καθήκοντα.

Επί της ουσίας των παρατηρήσεων της Επιτροπής Ελέγχου, ο κ. Αυλωνίτης υποστήριξε ότι όσον αφορά το περιμετρικό τοιχίο θα κατασκευάσει - εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος - ο εργολάβος του έργου, όταν ξεπεραστεί ένα τυπικό πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί με το Υπουργείο Οικονομικών. Η ταφή των απορριμμάτων, τα οποία εδώ και μήνες έχουν σχηματίσει βουνό προκαλώντας τη μήνη των κατοίκων, θα μπορέσει να αρχίσει να γίνεται όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του τοιχίου. Τα άλλα δύο από τα απαραίτητα έργα βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης και θα γίνει σύντομα, κατά τον κ. Αυλωνίτη, η δημοπράτηση.

Την ίδια ώρα, ο κ. Αυλωνίτης ανακοίνωσε πως ο Σύνδεσμος Καθαριότητας είναι αρνητικός στο να παραλάβει και να συζητήσει το πόρισμα της μελέτης που παρήγγειλε η Νομαρχία για τη χωροθέτηση του συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων, η οποία αποτελεί συμπλήρωμα της μελέτης οχλουσών χρήσεων που θα παραληφθεί εντός των επόμενων ημερών.

Το μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου υποστήριξε πως θα είναι καταστροφική για την επίλυση του προβλήματος τυχόν έναρξη συζήτησης περί χωροθέτησης, καθώς ο φορέας έχει ήδη αποφασίσει και υλοποιεί περιφερειακό σχεδιασμό έως το 2013 που προβλέπει τη δημιουργία τριτοβάθμιων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων στο Τεμπλόνι, το χώρο όπου σήμερα βρίσκεται ο ΧΥΤΑ.

Από την πλευρά του, ο νομάρχης Στέφανος Πουλημένος, αφού συμφώνησε ότι είναι αρμοδιότητα του Συνδέσμου να δεχθεί ή όχι τη συγκεκριμένη μελέτη, υποστήριξε ότι απάντηση δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα και πως οι δηλώσεις του Αλέκου Αυλωνίτη δεν μπορεί παρά να εκφράζουν μόνο προσωπικές απόψεις, αφού ουδεμία επίσημη απόφαση της διοίκησης έχει ανακοινωθεί.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά άρθρα:
Κοκορομαχία Αυλωνίτη - Στ. Πουλημένου στο Corfu Channel