Δηλώσεις Συντονιστικής Επιτροπής μετά τη συνάντηση με τον Νομάρχη

( Το CorfuNews και ο Τρύφωνας Βέργης ήταν είναι και θα είναι δίπλα στον Λευκιμμιώτικό Λαό και στο δίκαιο ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ, δεν είναι δίπλα σε κάποιους που θέλουν να αυτοπροβληθούν μέσα από τον αγώνα των άλλων!!! Αυτή η σημείωση για τους ολίγους που προσφέρουν κακές υπηρεσίες στο κίνημα.)

Σε δηλώσεις προέβησαν στα τοπικά Μ.Μ.Ε., τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής Αγώνα Λευκίμμης κατά του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας κ. Ιωάννης Πανδής, κ. Σπύρος Κουρής (επίσης αρχιτέκτων και Τεχνικός Σύμβουλος Πολιτιστικού Συλλόγου ΑΛΕΥΧΙΜΟ) και κ. Ανδρέας Κουρής, κατόπιν συζήτησης που είχαν με τον Νομάρχη Κέρκυρας Στέφανο Πουλημένο.

Δείτε το βίντεο στο CorfuNews

Κάντε κλικ να δείτε το video στο CorfuNews
Ο κ. Πανδής αναφέρθηκε στο πρόβλημα διαχείρισης στερεών αποβλήτων τονίζοντας πως «η Λευκίμμη και το Τεμπλόνι είμαστε οι μόνοι που ανησυχούμε τόσο πολύ και ενδιαφερόμαστε για την λύση του προβλήματος». Όσον αφορά το μεταβατικό στάδιο, μέχρι να προχωρήσει η ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων σε όλο το νησί, ο κ. Πανδής δήλωσε ότι η Λευκίμμη θα αυτοδιαχειριστεί τα απόβλητα της ενώ τέλος επέρριψε ευθύνες στον Σύνδεσμο Καθαριότητας για την σημερινή κατάσταση διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

Δηλώσεις έκανε και ο κ. Σ. Κουρής, ο οποίος αναφέρθηκε κυρίως στο περιφερειακό σχέδιο διαχείρισης το οποίο διέπει τον Νομό, τονίζοντας ότι αυτό το 3ο κατά σειρά σχέδιο μονιμοποιεί πολλές παραλήψεις και παρανομίες του παρελθόντος, των 2 προηγούμενων σχεδίων.

Κλείνοντας, ο κ. Α. Κουρής αναφέρθηκε εκτεταμένα σε 4 επιμέρους ζητήματα που ταλανίζουν την Λευκίμμη και ανέφερε ότι απαιτούν τα εξής: όσον αφορά την αστυνοτρομοκρατία στην περιοχή, ο λαός της Λευκίμμης ζητά να φύγουν τα ΜΑΤ. Ακόμη ζητούν από τον Δήμαρχο Λευκίμμης, κ. Γατσούλη να υλοποιήσει τις αποφάσεις του, από την Κυβέρνηση, την Πολιτεία και όλους τους αρμόδιους φορείς να προστατέψουν την γη (η οποία είναι υψηλής γεωργικής παραγωγής) και τέλος κάλεσε τους αρμόδιους φορείς εκ μέρους του Αγώνα Λευκίμμης κατά του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας σε μια ανοιχτή σύσκεψη για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Πηγή: Corfu News, 7/10/2008
* Η αναδημοσίευση υλικού του Corfu News επιτρέπεται μόνο για το http://xyta-lefkimis.blogspot.com και δεν έχει δικαίωμα κανείς να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε χωρίς την άδεια του CN.

Σχετικά Άρθρα
Πρωτοβουλία εκτόνωσης της κρίσης στη Λευκίμμη από τον Νομάρχη. Θα πετύχει άραγε;