Καταγγελία Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα

ΛΕΥΚΙΜΜΗ 29/09/2008


Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α


Όσο πλησιάζει η ώρα του τραγικού αδιεξόδου με τις ολέθριες επιπτώσεις που έχουν οδηγήσει το Νομό μας οι αρμόδιοι στον κρίσιμο τομέα της Διαχείρισης όλων των Στερεών Αποβλήτων, τόσο σκληραίνει η διατεταγμένη βία και τρομοκρατία ενάντια στο λαό της Λευκίμμης, ο οποίος αποφασιστικά και υπερήφανα αρνείται να γίνει το εξιλαστήριο θύμα και να επιτρέψει να μεταφερθεί στον τόπο του το νέο Τεμπλόνι της Κέρκυρας.

Ιδιαίτερα ειδεχθή μορφή πήρε η βία στις 28/09/2008 ενάντια σε ομάδα δημοτών έξω από την περίφραξη του υπό κατασκευή ΧΥΤΑ – ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ από τις δυνάμεις κατοχής των ΜΑΤ με άγριους ξυλοδαρμούς, φραστικές προσβολές, ύβρεις και τυφλά χτυπήματα.

Οι πράξεις βίας συμπληρώθηκαν με τις παράνομες συλλήψεις του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΗ και του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗ, οι οποίοι αφού ξυλοκοπήθηκαν και ποδοπατήθηκαν άγρια μπροστά στα μάτια του κόσμου, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με χαλκευμένες καταγγελίες και δικάζονται σήμερα με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Πρωταγωνιστής της βίας υπήρξε ο αστυνομικός Διευθυντής κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΟΤΣΙΟΣ, ο οποίος με υπερβάλλοντα ζήλο και σε κατάσταση υστερίας, έχοντας χάσει τελείως την ψυχραιμία του προέβη σε πράξεις πρωτοφανούς βίας χτυπώντας με γκλοπ και ποδοπατώντας άμαχους δημότες.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την θεσμική και παράνομη βία.
ΖΗΤΑΜΕ την άμεση απελευθέρωση των δύο συλληφθέντων και την απόσυρση των καταγγελιών ενάντια σε όλους τους Λευκιμμιώτες που αγωνίζονται για το μέλλον του τόπου τους.
ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους δημοκρατικούς φορείς και πρόσωπα που έχουν καταδικάσει τη μόνιμη παρουσία των ΜΑΤ στη Λευκίμμη, έμπρακτα πλέον, να απαιτήσουν την άμεση υλοποίηση των αποφάσεών τους και να συμπαρασταθούν με όλους τους τρόπους στο δοκιμαζόμενο λαό της Λευκίμμης.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ