Παράνομη έκρινε το ΣτΕ την απόφαση του νομάρχη για το ΧΥΤΑ

Παράνομη έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας την απόφαση του Νομάρχη Στέφανου Πουλημένου που είχε ληφθεί πριν από περίπου ένα χρόνο, για χορήγηση προσωρινής εξάμηνης άδειας λειτουργίας του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Τεμπλονίου.
Το Δικαστήριο απεδέχθη σχετική προσφυγή των κατοίκων, η απόφαση, όμως, δεν επηρεάζει τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, καθώς η ισχύς της έχει λήξει, ενώ έχει ήδη εκδοθεί νέα απόφαση που παρατείνει τη λειτουργία του ΧΥΤΑ μέχρι τα τέλη του 2009. H δεύτερη αυτή απόφαση υπογράφηκε τον περασμένο Απρίλιο, μετά από αίτηση που είχε καταθέσει ο Σύνδεσμος Καθαριότητας και είχε εγκρίνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Πάντως, οι κάτοικοι του Τεμπλονίου έχουν καταθέσει αίτηση ακύρωσης και αυτής της απόφασης η συζήτηση της οποίας έχει προσδιοριστεί για τα τέλη του 2008.
Το πρωί, μίλησαν στην ΕΡΑ για το θέμα, τόσο ο δικηγόρος των κατοίκων του Τεμπλονίου, Απόστολος Παπακωνσταντίνου, όσο και ο Δήμαρχος Εσπερίων και μέλος της Διοίκησης του Συνδέσμου Καθαριότητας, Αλέκος Αυλωνίτης.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για «ηθική και νομική διάσταση» της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, που δε δημιουργεί δεδικασμένο, θα επηρεάσει, όμως, την απόφαση για τη δεύτερη αίτηση ακύρωσης. Διαφορετική ήταν η άποψη του Αλέκου Αυλωνίτη, που εκτιμά ότι η μια απόφαση δε θα επηρεάσει την άλλη, καθώς στηρίζονται σε διαφορετικά δεδομένα.

Πηγή: ΕΡΤ