Ο ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας θα γίνει η επόμενη χωματερή ολόκληρου του Νομού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας με την οποία ακυρώνεται η εξάμηνη παράνομη αδειοδότηση του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, προαναγγέλει το οριστικό κλείσιμο του και επιβεβαιώνει τις καταγγελίες μας ότι ο ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας θα γίνει η επόμενη χωματερή ολόκληρου του Νομού.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων μαζί με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Καθαριότητας και Προστασίας Περιβάλλοντος Ν. Κέρκυρας από κοινού με τους τρεις δημάρχους της Νότιας Κέρκυρας, ύστερα από κοινή σύσκεψη στις 03/09/2008, με αντικείμενο τον επίμαχο ΧΥΤΑ Ν. Κέρκυρας και μπροστά στο τραγικό αδιέξοδο που έχουν οδηγήσει ολόκληρο το Νομό, έδωσαν το σύνθημα για την εκστρατεία παραπληροφόρησης και εφησυχασμού της κερκυραϊκής κοινής γνώμης, προετοιμάζοντας το έδαφος για την ανίερη σκευωρία κατά του Νότου.

Για το σκοπό μάλιστα αυτό ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων Νομού Κέρκυρας διακήρυξε διαγωνισμό με τίτλο: «Μέτρα δημοσιότητας Συνδέσμου για το έργο ΧΥΤΑ Ν. Κέρκυρας» προϋπολογισμού 22.967 €.

Όπως έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει χρησιμοποιούν τη Λευκίμμη σαν σανίδα σωτηρίας και σαν ασφαλιστική δικλίδα, στο τετελεσμένο αδιέξοδο της διαχείρισης των σκουπιδιών, προκειμένου να συγκαλύψουν την ανικανότητά τους να δώσουν θεμιτή και δίκαιη λύση στο πρόβλημα, αδιαφορώντας για τις ολέθριες συνέπειες που συνεπάγεται αυτή μεθόδευση τους, για τη δημόσια υγεία το περιβάλλον και εν κατακλείδι για την προσωπικότητα όλων των Λευκιμμιωτών.

Στο σημείο αυτό κατηγορηματικά δηλώνουμε ως εκφραστές της συντριπτικής πλειοψηφίας του Λευκιμμιώτικου λαού, ότι η κοινωνία της Λευκίμμης θα αποτρέψει το ρατσιστικό και ανέντιμο έγκλημα που επιτελείται από τις αρχές και τους αρμόδιους φορείς του τόπου μας με όλες τις νόμιμες και θεμιτές πολιτικές νομικές και επιχειρησιακές ενέργειες και δράσεις.

Καλούμε όλους τους φορείς και όλα τα πρόσωπα που τάσσονται με το μέρος μας να συμπαρα-σταθούν και να συσπειρωθούν στο δίκαιο αγώνα μας που θα τελειώσει με την τελική νίκη της Λευκίμμης και όλης της Κέρκυρας.

• ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΧΥΤΑ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
• ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
• ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
• ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Λευκίμμη 23-9-2008

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ