Νέες αποκαλύψεις για τον δήμο Λευκιμμαίων

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λευκιμμιώτισσες και Λευκιμμιώτες,

Σε απάντηση της από 30/08/2008 ανακοίνωσης - καταγγελίας του Γραφείου τύπου του κ. Δημάρχου, σας γνωρίζουμε τα εξής:

1) Κατ' αρχή καταδικάζουμε απερίφραστα τα γεγονότα που έλαβαν μέρος κατά τη τελευταία συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου και πιστεύουμε πως τέτοιες ενέργειες που πλήττουν τους θεσμούς και όχι τα πρόσωπα, θα πρέπει να αποφεύγονται από οποιονδήποτε προέρχονται.

2) Για την έλλειψη απαρτίας στη τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. την ευθύνη έχει αποκλειστικά ο κ. Δήμαρχος και η ομάδα του, αφού από πλειοψηφία που ήτανε, κατόρθωσαν με τα έργα και τις πολιτικές τους να γίνουν πολύ γρήγορα μειοψηφία και όχι οι Δημοτικοί μας Σύμβουλοι αφού με προγενέστερη ανακοίνωσή μας δηλώνουμε ότι όσο τα ΜΑΤ παραμένουν στη Λευκίμμη αυτοί δεν θα συμμετέχουν σε συνεδριάσεις του Δ.Σ.

3) Το Υπουργείο Εσωτερικών επιχορήγησε τον Δήμο μας με το ποσό των 150.000,00 Ευρώ, για αποκατάσταση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από θεομηνίες και όχι για να πληρωθεί η οφειλή της ΔΕΥΑΛ προς τη ΔΕΗ, όπως ψευδώς αναφέρεται στην καταγγελία του κ. Δημάρχου, όπως ψευδώς επίσης αναφέρεται ότι η οφειλή αυτή αφορά την προηγούμενη τετραετία και όχι τη σημερινή. Ας αναλάβει επί τέλους ο κ. Δήμαρχος και την ευθύνη των πράξεων και παραλείψεών του, όπως ταιριάζει σε κάθε ηγέτη και να μη προσπαθεί να τις επιρρίψει σε κάποιους άλλους.

4) Στις υπ' αριθ. 12 και 13 προσκλήσεις για συνεδρίαση του Δ.Σ., αναγράφεται ως μοναδικό θέμα συζήτησης η αναμόρφωση του προϋπολογισμού και η διάθεση πίστωσης ποσού 102.000,00 ευρώ από χρηματοδότηση του ΥΠ. ΕΣ. για αποκατάσταση ζημιών στο δίκτυο ύδρευσης. Η οφειλή της ΔΕΗ πού κολλάει εδώ κ. Δήμαρχε; Μήπως και εδώ κ. Δήμαρχε μας λέτε πάλι ψέματα;

5) Ας μας πει ο κ. Δήμαρχος πως μπόρεσε και πήρε από την Τράπεζα τις 48.000,00 από τις 150.000,00 Ευρώ και γιατί δεν μπορεί να πάρει και τα υπόλοιπα που του χρειάζονται; Και ας μας πει πού πήγαν οι 48.000,00 Ευρώ και πως δικαιολογήθηκαν.

6) Γιατί αν και έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια η Δημ. Αρχή δεν κατόρθωσε να εισπράξει το ποσό των 350.000,00 Ευρώ περίπου όπου οι μεγαλοεπιχειρηματίες χρωστάνε στη ΔΕΥΑΛ. Μήπως δεν θέλουν ή μήπως δεν μπορούν; Όπως και να έχει το θέμα και στις δύο περιπτώσεις είναι κατακριτέοι.

7) Ανεύθυνοι ψευτοπολιντικάντηδες δεν είναι οι δικοί μας Δημ.Σύμβουλοι, αλλά ο κ. Δήμαρχος και η ομάδα του και από τη στιγμή που δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων που περνά ο τόπος, τότε να παραιτηθούν. Και κατά συνέπεια καταστροφική, για τον τόπο, δεν είναι η δική μας πολιτική αλλά η πολιτική του κ. Δημάρχου.

8) Εμείς κ. Δήμαρχε, δεν θα σας παραδώσουμε στην κρίση του Λευκιμμιώτικου Λαού για τα όσα έχετε κάνει μέχρι σήμερα και τούτο διότι έχετε ήδη κριθεί από αυτόν και το μόνο πού σας απομένει είναι ή να αλλάξετε τακτική ή να φύγετε.-

Λευκίμμη 31 Αυγούστου 2008
Για την Α.Δ.Κ. ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ


ΑΝ. ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΗΣ
Δημ. Σύμβουλος

Δείτε την ενυπόγραφη επιστολή του κ. Μοναστηριώτη στο CorfuNews εδώ

Πηγή: CorfuNews