Η “ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” Κοζάνης κοντά στη Λευκίμμη

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Κοζάνη 12/8/2008

Το αυταρχικό «κράτος του νόμου» και η ΝΔημοκρατική κυβέρνηση της βίας, της κα-ταστολής, της τρομοκρατίας σε κάθε αγωνιστική διεκδίκηση της όποιας κοινωνικής ομάδας και της κατάργησης κάθε έννοιας κοινωνικών, εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, με τις αποχαλινωμένες κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους εδώ και μερικές μέρες μετέτρεψαν και πάλι τα χωριά της Λευκίμμης σε εμπόλεμη ζώνη. Ει-σέβαλαν μέσα στα χωριά και στα σπίτια, με πυροβολισμούς στον αέρα, έκαναν χρήση χημικών πνίγοντας κατοικημένες περιοχές στα δακρυγόνα βάζοντας σε κίν-δυνο την υγεία των κατοίκων, καθώς ηλικιωμένοι άνθρωποι κατέφυγαν στα νοσο-κομεία με αναπνευστικά προβλήματα.


Η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές απαντώντας στα δίκαια αιτήματα των κατοίκων, -που αγωνίζονται να αποτρέψουν τη δημιουργία «Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων» (Χ.Υ.Τ.Α.) στην περιοχή τους, χωρίς την τήρηση των περιβαλλοντικών προδιαγραφών και των απαραίτητων προϋποθέσεων που προβλέπονται από τη νομοθεσία, αφού οι τοπικοί άρχοντες (περιφέρεια, νομαρχία, δημοτικές αρχές κλπ), αποφάσισαν να τον «κατασκευά-σουν» παραβιάζοντας πλήρως ακόμα και τις τυπικές ελάχιστες προδιαγραφές κατασκευής- εδώ και λίγες μέρες επέβαλαν καθεστώς κατοχής και τρόμου. Συνέλαβαν τον παπά της Λευκίμμης και τον έσυραν στα δικαστήρια σαν κοινό εγκληματία με βαριές κατηγορίες -σύσταση συμμορίας, αντίσταση κατά της αρχής κλπ-, δεν αφήνουν τον κόσμο να ανοίξει τα παράθυρα, απειλούν όποιον βάλει στο σπίτι του διαδηλωτή, περιπολούν στους δρόμους πάνοπλοι, χτυπούνε τις μπότες τους στην άσφαλτο και τις ασπίδες με τα κλομπ θέλοντας να εντείνουν την ατμόσφαιρα του τρόμου. Συμπεριφέρονται χειρότερα και από δυνάμεις κατοχής.

Ο στόχος τους δεν είναι απλά να καταστείλουν τον αγώνα των κατοίκων της Λευ-κίμμης. Θέλουν να στείλουν το μήνυμα σε όλους μας πως τίποτα δεν μπορεί να α-ντισταθεί στη βούληση της κρατικής εξουσίας και βίας, πως δεν υπάρχει διέξοδος και ελπίδα, να παραιτηθούμε από τις δίκαιες διεκδικήσεις μας. Γι’ αυτό ο αγώνας της Λευκίμμης είναι αγώνας όλων μας.
Το συνδικάτο μας και τα μέλη του καταγγέλλουν τη βία και τον αυταρχισμό της κυ-βέρνησης, ενώνουν τη φωνή τους με τους ηρωικούς κατοίκους της Λευκίμμης και όσους τους συμπαραστέκονται.
• ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
• ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ
• ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
• ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
• ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΧΑΜΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗ

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ