ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΧΥΤΑ… ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

Εμείς, το ΠΑΣΟΚ, καταδικάζουμε για άλλη μια φορά, έντονα και απερίφραστα την νέα προκλητική επίθεση των ΜΑΤ στην Λευκίμμη.
Καθιστώ απόλυτα υπεύθυνους για πιθανή νέα τραγωδία στο χώρο της Λευκίμμης τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Καθαριότητας κ. Μικάλεφ, τον Νομάρχη κ. Πουλημένο, τον Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Βόσδου, τον Υπουργό και Υφυπουργό Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών κ.κ. Παυλόπουλο και Χηνοφώτη, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Καραμανλή.
Η θέση του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά στην ”κρίση της Λευκίμμης” είναι ξεκάθαρη και εκφράστηκε δημόσια από την ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας:
· Να φύγουν άμεσα και οριστικά τα ΜΑΤ από την Κέρκυρα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
· Διακοπή της συνέχισης του έργου ”ΧΥΤΑ Λευκίμμης” μέχρι οριστικής αποχώρησης των ΜΑΤ από την Κέρκυρα.
· Η πρακτική της Κυβέρνησης υπονομεύει την προοπτική της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων σε επίπεδο Νομού.
· Καλούμε Κυβέρνηση, Σύνδεσμο Καθαριότητας, Νομαρχία και κατοίκους της Λευκίμμης, συναισθανόμενοι όλοι την κρισιμότητα των καιρών και του προβλήματος, να προσέλθουν σε διάλογο και τεκμηρίωση από επιστημονική ομάδα μελέτης των δεδομένων του ”ΧΥΤΑ Λευκίμμης” με σκοπό την εισήγηση μεσο-μακροπρόθεσμων λύσεων του προβλήματος.
Η δημοκρατία και ο διάλογος δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.
Η βία, αντίθετα, από όπου και αν προέρχεται, δεν ωφέλησε ποτέ.
Όσο δεν υπάρχει αυτή η κοινωνική συναίνεση, που προκύπτει από το διάλογο, το έργο δεν μπορεί να υπάρξει. Δεν μπορεί να κρύβεται κανένας πίσω από σιωπές, αόριστα λόγια και λεκτικούς ακροβατισμούς. Πρέπει να σταματήσουμε τους αυτόκλητους προστάτες των “πλατιών λαϊκών μαζών” να συμπεριφέρονται επικίνδυνα.
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και το επόμενο αθώο θύμα, έχει πάρει σειρά.
Αυτές ήταν και παραμένουν οι ξεκάθαρες θέσεις του ΠΑΣΟΚ για το “πρόβλημα του ΧΥΤΑ Λευκίμμης”
Αυτή τη λογική έρχεται να δυναμιτίσει η πολιτική εντολή της Κυβέρνησης να επέμβουν δυναμικά τα ΜΑΤ και να τσακίσουν όποια φωνή διαμαρτυρίας κατοίκων της Λευκίμμης.
Έχουν σκοπό:
να εκπέμψουν μήνυμα στην επικράτεια ότι θα “λιανίσουν” κάθε απόπειρα αντίστασης του λαού στους πολιτικούς τους σχεδιασμούς που φέρουν σε απόγνωση τον Ελληνικό Λαό.
Έχουν συμμάχους σε αυτό που κάνουν:
· Τα καλώς ελεγχόμενα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ιδιαίτερα τα κρατικά.
· Τους ”πατερούληδες” των λαϊκών αγώνων που σηκώνουν σκόνη και συσκοτίζουν τα γεγονότα για να αποσείσουν τις ευθύνες τους. Χαϊδεύουν πλάτες μπροστά στην κάμερα. Δεν είναι τυχαίο που οι ίδιοι σύντροφοί τους καταγγέλλουν δημόσια τη διγλωσσία τους, πώς άλλα λένε σε κλειστά δωμάτια, άλλα λένε στο Λαό, άλλα λένε τη μία φορά, άλλα την άλλη. Αυτοί είναι οι μεγάλοι αγωνιστές των ”πλατιών λαϊκών στρωμάτων”! Στην αντίληψή τους δεν είναι υπαίτιοι αυτοί που κυβερνούν τον τόπο για πέντε χρόνια τώρα, δηλαδή η Κυβέρνηση της Ν.Δ. με τους τοπάρχες, αλλά κυρίαρχα το ΠΑΣΟΚ, και ολίγον ΣΥΡΙΖΑ. Ρωτάμε ευθέως: Υπήρξε ποτέ από μέρους τους κριτική σε τοπικό επίπεδο για τον Νομάρχη ή τον τοπικό βουλευτή της κυβερνητικής παράταξης τον κ. Δένδια που κρύβονται μήνες τώρα και δεν έχουν αρθρώσει λέξη για το μεγάλο θέμα της στρατοκράτησης του Λευκιμμιώτικου Λαού; Όχι! Για όλα αυτά, προσπαθούν να μας πείσουν ότι υπεύθυνοι είναι ο Αστυνομικός Διοικητής και τα ΜΑΤ! Από πολιτικό ζήτημα πρώτης γραμμής το ανάγουν σε διαχειριστικό. Ας κάψουν κανα-δυο τιτλοφόρους της δεξιάς, αλλά ας αφήσουν απείραχτη την πολιτική! Αυτό είναι που εμείς στην πολιτική ονομάζουμε ”δεκανίκι”. Ας προσφέρουν έστω και μια φορά σε αυτό τον τόπο: ας σταματήσουν να το παίζουν πατερούληδες των λαϊκών κινημάτων που τα οδηγούν στην αποστέωσή τους και την διάλυσή τους.
· Τέλος υπάρχει έντονη οσμή από κάθοδο στην Λευκίμμη ”γνωστών-αγνώστων” που καλά εκπαιδευμένοι από ύποπτα παρακρατικά κέντρα χτυπούν και τρέχουν (hit and run). Ποτέ δεν συλλαμβάνονται, ποτέ δεν αποκαλύπτονται. Τις περισσότερες φορές χτυπούν με την κάλυψη των δυνάμεων καταστολής. Κάνουν τη ”βρώμικη δουλειά” που δεν μπορούν να την κάνουν φανερά δημόσιες υπηρεσίες. Αποτελεί ύβρη της κοινής λογικής κουκουλοφόροι και κρανιοφόροι, με σακίδια στις πλάτες τους, να μένουν ασύλληπτοι και στη θέση τους συλλαμβάνεται.. παπάς! Ούτε στην παράσταση θεάτρου σκιών ”Ο γάμος του Καραγκιόζη” δεν γίνονται αυτά.
· Το ΠΑΣΟΚ το λέει ξεκάθαρα: είναι ποινικά και ηθικά υπεύθυνοι όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι στην πλάτη του Λαού.
Προειδοποιούμε ότι, δυστυχώς, έτσι όπως έχουν διαμορφώσει την κατάσταση οι υπεύθυνοι (Πρωθυπουργός κ. Καραμανλής, Υπουργός κ. Παυλόπουλος, Υφυπουργός κ. Χηνοφώτης, Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Βόσδου, Βουλευτής κ. Δένδιας, Νομάρχης κ. Πουλημένος, Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Μικάλεφ και δεκανίκια της πολιτικής της Ν.Δ.) δεν θα είναι απίθανο να δούμε νεκρό στην άσφαλτο για δεύτερη φορά.
Ίσως η θέση ”ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ” τους πάει γάντι.
Αυτές είναι οι αλήθειες που κάποιοι προσπαθούν να κρύψουν καλά, αλλά όταν καταλαγιάζει ο μπουχός, φανερώνονται τα γεγονότα.
Ας τόχουν καλά υπόψη τους, και από κουβέντες που έγιναν φαίνεται ότι τόχουν, όσοι κάτοικοι της Λευκίμμης αγωνίζονται, γιατί τα γρανάζια του ”παιχνιδιού” μπορεί να ρουφήξουν νέα, ανθρώπινη ζωή.
Την αλήθεια είπα και αμαρτίαν ουκ έχω.

ΜΠΟΥΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Σχόλια:


Γιατί κύριε Μπούκα βγάζετε απ’ έξω τον άμεσα υπεύθυνο της όλης κατάστασης για τα συγκεκριμένα γεγονότα της 09-08-08 που δεν είναι άλλος από τον Δήμαρχο της Λευκίμμης κ. Σπύρο Γατσούλη;

Μήπως το κάνετε αυτό επειδή τυχαίνει να ανήκετε και οι δύο στο ΠΑΣΟΚ και φοβάστε μήπως θίξετε την παράταξη;

Κάτοικοι Λευκίμμης