8 ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

1. Ο αγώνας των Λευκιμμαίων δεν είναι τοπικός. Εδώ και πολύ καιρό υπερβαίνει τα στενά όρια του δήμου και του νησιού και αποτελεί δείγμα και υπόδειγμα γραφής για όλα τα κινήματα της χώρας, που αγωνίζονται για καλύτερο περιβάλλον. Αποτελεί φάρο για τους ανθρώπους που θέλουν να ορίζουν τη ζωή, το βιός και τον τόπο τους. Όσοι θέλουν να ξεχάσουν τη Λευκίμμη, να την εξαργυρώσουν στις εκλογές ή να τη στενέψουν στα όρια του Κάβου, προσφέρουν κακή υπηρεσία στον τόπο, στο Λαό και τη νεολαία μας.

2. Απέναντι στο δίκαιο αγώνα των Λευκιμμιωτών για καλύτερο περιβάλλον, ενάντια στην αστυνομοκρατία και τα χημικά, στάθηκε σύσσωμος όλος ο στρατός της βαρβαρότητας. Κράτος, κυβέρνηση, εργολάβος, μέσα αποβλάκωσης, σπιούνοι, ψιθυριστές, και μπράβοι, αλλά και τα κόμματα της βουλής και εκλεγμένοι τοπικοί άρχοντες, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο, σε ένα κουβάρι συκοφαντίας και άγριας καταστολής. Αν ο Λευκιμμιώτικος λαός θέλει να βγάλει σωστά συμπεράσματα πρέπει να ξεχωρίσει φίλους του από τους ψεύτικους φίλους του και τους εχθρούς του. Να ξεκαθαρίσει τη ήρα από το στάρι.

3. Δίπλα στον αγώνα των Λευκιμμιωτών στάθηκαν ανιδιοτελώς αγωνιστές της αριστεράς, τίμιοι δημοκράτες, μαζί με αυτούς, το κόμμα μας, το Μ-Λ ΚΚΕ και η εφημερίδα του «Λαϊκός Δρόμος», οι Kερκυραίοι των Αθηνών, με δυο συλλαλητήρια σε δύσκολες συνθήκες, νέοι, φοιτητές και εργάτες που τους ονόμασαν «αλήτες», οι αδιάφοροι, οι ένοχοι και οι πολικά τεμπέληδες. Αυτό είναι το μέτωπο που απλώνει το μήνυμα του παντού, όπου υπάρχουν αγώνες και αγωνιστές.

4. Aπ΄ την πρώτη στιγμή είπαμε και το επαναλαμβάνουμε πως ο αγώνας της Λευκίμμης δεν είναι μια «ριξιά», θα είναι διαρκής και παρατεταμένος (ο λαός μας δεν είναι χαρτοπαίχτης), θα έχει ανεβάσματα, στροφές και κατεβάσματα. Γι’ αυτό πιστεύουμε πως χρειάζεται γερό κουμάντο, ατσάλινη οργάνωση, καθοδήγηση, που να εμπιστεύεται τον κόσμο και το ανάποδο. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή η Συντονιστική Επιτροπή, στην οποία όψιμα μπήκαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, φαίνεται αμήχανη. (O «στρατός» θέλει να πολεμήσει, οι «στρατηγοί» τι κάνουν;). Χρειάζεται τώρα στη Σ.Ε. να υπάρξει ένα γερό φωτεινό οδηγητικό κέντρο αγώνα, που να πάρει στις πλάτες του τη διαφώτιση, το σχέδιο και τον προγραμματισμό.

5. Εμείς, έχουμε πολύ λίγη εμπιστοσύνη στους επιστήμονες, τους αναλυτές και τους προφεσόρους. Οι περισσότεροι είναι μακριά από τις ανάγκες του λαού, δεν νιώθουν τις αγωνίες του και δεν ζυμώνονται με τον καθημερινό αγώνα του. Άλλοι πάλι είναι υπηρέτες του κράτους και του κεφαλαίου. (Παλιά λέγανε, πως όταν η επιστήμη χωρίζεται από την αρετή είναι πανουργία και όχι σοφία). Να χρησιμοποιήσουμε εκείνους τους επιστήμονες που μαζί με το μολύβι σηκώνουν και το μπόι τους στην εξουσία και να κάνουμε πέρα καθένα, που παίζει με τον πόνο του Λευκιμμιώτικου λαού.

6. Τον αγώνα της Λευκίμμης δεν τον βοηθάει η θεατρική κόντρα του ΚΚΕ – ΠΑΜΕ με τους λεγόμενους αναρχικούς. Το ΚΚΕ σε συνεχόμενες ανακοινώσεις του, φωτογραφίζει «κάποιους που ήρθαν από την Αθήνα», προσπαθώντας να παρουσιαστεί στην αστυνομία τα ΜΑΤ και την κυβέρνηση σαν «υπεύθυνη δύναμη». Από την άλλη, κάποιοι λεγόμενοι αναρχικοί τα θέλουν όλα εδώ και τώρα στο όνομα της σύγκρουσης, αδιαφορώντας για το επόμενο βήμα, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τη θέληση του κόσμου. Εμείς λέμε: Ο λαός και οι αγωνιζόμενοι μέσα από ελεύθερες και δημοκρατικές διαδικασίες (συνελεύσεις-συζητήσεις), αποφασίζουν για το τι θα κάνουν. Ούτε οι φοβισμένοι, που θέλουν να ελέγχουν τα πάντα, ούτε οι «Ζορό» προσφέρουν καλές υπηρεσίες στη Λευκίμμη.

7. Η κυβέρνηση Καραμανλή ζορίζεται, κουβαλάει τα συνεχή σκάνδαλα από τη Ζίμενς ως τον Παυλίδη, ετοιμάζεται ν’ ανακοινώσει στη Θεσσαλονίκη νέο πακέτο φτώχειας και ανεργίας. Ετοιμάζεται να παραδώσει όλη την παιδεία την υγεία, την πρόνοια, τη σύνταξη στα κοράκια της αγοράς. Έρχονται χειρότερες μέρες!!! Την ίδια ώρα στέλνει τους χωροφύλακες ενάντια σε φοιτητές, σε απεργούς, «δικάζει τη χήρα και το ορφανό», ματοκύλισε τη Λευκίμμη, πνίγοντας το χωριό στο αίμα και στα δακρυγόνα. Τα χέρια τους είναι βαμμένα με το αίμα της Μαρίας Κουλούρη, μια δολοφονία που ζητάει το δίκιο και το δικιωμό. Πρέπει λοιπόν να συνεχίσουμε ενάντια σε θεούς και δαίμονες τον αγώνα, στέλνοντας το μήνυμα σε όλη την χώρα: Πως ένας λαός μια άκρη γης κατοικείται από περήφανους και λεύτερους ανθρώπους και όχι από σκυφτούς και παραιτημένους.

8. Ο αγώνας των Λευκιμμιωτών είναι δίκαιος και θα νικήσει, αν έχουμε πίστη, οργάνωση, ενότητα και γερό κουμάντο. Απλώνουμε το μήνυμα από τα Mισοράχια, στο Τεμπλόνι στο βορρά και σε όλο το νησί. Δεν κατεβάζουμε τις σημαίες μας.

• Να φύγουν τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη και το νησί.
• Να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι του θανάτου της Μαρίας Κουλούρη και να παραιτηθούν οι αυτουργοί με πρώτο το δήμαρχο
• Να πάρουν απόφαση όλα τα δημοτικά συμβούλια των δήμων του νησιού για το δίκιο της Λευκίμμης και να μην παριστάνουν τον Πόντιο Πιλάτο.
• Να κλείσει η χωματερή τώρα και να υπάρξουν άλλες λύσεις, που να σέβονται το τόπο και τους ανθρώπους.

Ο λαός της Λευκίμμης πρέπει να νικήσει. Και αυτό θα γίνει.
Να γίνουν τώρα συλλαλητήρια καλά οργανωμένα και στο χώρο της χωματερής.


Κερκυρα 26-8-2008
Μ-Λ ΚΚΕ