Νέα επεισόδια στη Λευκίμμη

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο χώρο του υπό κατασκευή ΧΥΤΑ στην Λευκίμμη. Το ποτήρι ξεχείλισε όταν η κατασκευαστική εταιρία προχώρησε στην καταπάτηση καλλιεργήσιμων εκτάσεων των κατοίκων της Λευκίμμης οι οποίες δεν έχουν απαλλοτριωθεί.

Στην συνέχεια οι κάτοικοι προχώρησαν σε μηνύσεις για την αυθαίρετη καταπάτηση των οικοπέδων τους.

Στην προσπάθεια τους να διαμαρτυρηθούν για την καταπάτηση των οικοπέδων τους, βρέθηκαν αντιμέτωποι για άλλη μια φορά με τα ΜΑΤ που προσπάθησαν να τους απωθήσουν με χημικά, δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες. Οι κάτοικοι απάντησαν πετώντας πέτρες.

Πατήστε για μεγέθυνση
Πατήστε για μεγέθυνση

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τραυματίστηκαν 3 αστυνομικοί μεταξύ αυτών και ο αστυνομικός υποδιευθυντής Κέρκυρας τον οποίο τραυμάτισαν κατά λάθος άνδρες των ΜΑΤ. Οι άνδρες των ΜΑΤ δεν κατάφεραν να τον ξεχωρίσουν μέσα στο πλήθος αφού ο ίδιος δεν φορούσε στολή αλλά ήταν ντυμένος απλά με ένα τζιν και ένα πουκάμισο.

Η συμπλοκή κράτησε για αρκετή ώρα και σταμάτησε όταν η ατμόσφαιρα είχε γίνει πλέον αποπνιχτική από τα χημικά αλλά και από τους καπνούς των καιγόμενων θάμνων που είχαν πάρει φωτιά από τα καπνογόνα που έριχναν τα ΜΑΤ.

Λίγες ώρες μετά οι κάτοικοι ανασυγκροτηθήκαν για να συνεχίσουν την διαμαρτυρία τους όπου άνδρες των ΜΑΤ προσπάθησαν να τους διασπάσουν και πάλι με βροχή από δακρυγόνα, χημικά και πλαστικές σφαίρες. Το κυνηγητό των κατοίκων από τους άνδρες των ΜΑΤ κράτησε για πολύ ώρα (μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες) μπαίνοντας ακόμη και μέσα στα σπίτια τους προκειμένου να «τακτοποιήσουν» τους διαμαρτυρόμενους και να κάνουν συλλήψεις.

Τρείς τελικά ήταν ο αριθμός των συλληφθέντων που αφού πρώτα τους σάπισαν στην κυριολεξία στο ξύλο τους κράτησαν μακριά από ιατρική περίθαλψη, δικηγόρους, και συγγενείς για αρκετές ώρες.

ΣΚΑΙ


ΑΝΤ1


MEGA