Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες στα επεισόδια στη Λευκίμμη-Συνεδρίασε η ΔΕ του ΤΕΕ για το θέμα

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι οι δύο συλληφθέντες στα επεισόδια της Κυριακής στη Λευκίμμη, με κατηγορίες περί οπλοκατοχής και οπλοχρησίας. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν 4 αστυνομικοί, δύο εκ των οποίων παραμένουν για νοσηλεία στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο.

Εν τω μεταξύ, χθες επιστολή στον Πρωθυπουργό απέστειλε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου με την οποία του ζητά να παρέμβει για να αποσυρθούν άμεσα οι δυνάμεις των ΜΑΤ από το νότο της Κέρκυρας και να σταματήσουν οι εργασίες της κατασκευής ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη, ούτως ώστε να δοθεί χρόνος για να διεξαχθεί ο δημόσιος διάλογος, για την εξεύρεση άλλης άμεσης λύσης αντιμετώπισης του προβλήματος». Η βουλευτής υπογραμμίζει πως θα προχωρήσει στη σύσταση μιας ομάδας ειδικών, η οποία εντός των επομένων ημερών, αναμένεται να παρουσιάσει δημόσια, εναλλακτικές προτάσεις, οι οποίες βασίζονται σε άλλες τεχνικές και μεθόδους (όπως για παράδειγμα η δεματοποίηση). « Ευελπιστώ, επισημαίνει η βουλευτής, ότι οι προτάσεις αυτές, θα αντιμετωπιστούν σοβαρά και θα υποστηριχθούν επαρκώς από πλευράς αρμοδίων Υπουργείων, συμβάλλοντας στην εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης του προβλήματος».

Στο μεταξύ ημερίδα, με τη συμμετοχή όλων των φορέων που ασκούν τη διοίκηση, των επιστημονικών οργανώσεων, των επιμελητηρίων και των περιβαλλοντικών συλλογών, αναμένεται να διοργανώσει το ΤΕΕ ώστε η προώθηση του ζητήματος της συνολικής διαχείρισης των απορριμμάτων να λάβει πανκερκυραϊκό χαρακτήρα. Την απόφαση αυτή πήρε η Δ.Ε. του ΤΕΕ κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση όπου συζητήθηκαν εκτενώς τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίζονται στη Λευκίμμη και ειδικότερα στην περιοχή που πρόκειται κατασκευαστεί ο ΧΥΤΑ της Νότιας Κέρκυρας. Το ΤΕΕ θεωρεί ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι εκτός ελέγχου και υπογραμμίζει ότι «μετά την παρουσίαση των προτάσεων του ΤΕΕ για την διαχείριση των απορριμμάτων δεν υπήρξε η ανάλογη κινητοποίηση από τους τοπικούς φορείς για την εκπόνηση των σχετικών μελετών προς υλοποίηση των απαιτούμενων έργων και την εξασφάλιση των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων».

Πηγή: ΕΡΤ