Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του δημαρχείου στη Λευκίμμη

Συνεχίζεται και σήμερα ο αποκλεισμός του δημαρχείου της Λευκίμμης από κατοίκους της περιοχής που ζητούν την άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ και την παύση των εργασιών στο ΧΥΤΑ. Στο μεταξύ σήμερα το απόγευμα στις 7 το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στην πλατεία Σαρόκου ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονικής επίθεσης στη Λευκίμμη, την απομάκρυνση των δυνάμεων καταστολής, την απόσυρση των κατηγοριών εναντίων των διαδηλωτών και την παύση των εργασιών στο ΧΥΤΑ.
Επίσης και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Αλεύχιμον με ανακοίνωση τους ζητούν από τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο να παραιτηθούν, να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της δολοφονικής βίας, να απομακρυνθούν άμεσα τα ΜΑΤ και να σταματήσουν τα έργα και οι διώξεις πολιτών.
Να θυμίσουμε ότι με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο ο Δήμαρχος Λευκιμαίων ζητά την άμεση αποχώρηση των δυνάμεων των ΜΑΤ από το χώρο του εργοταξίου για το ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη, ενώ όσον αφορά την κατασκευή ή μη του έργου επισημαίνει ότι αυτό θα πρέπει να προκύψει μέσα από αποφάσεις του συνδέσμου καθαριότητας και από την συνέχιση του δημοκρατικού διαλόγου, η οποία είναι αναγκαία και επιβεβλημένη. Την αστυνομική επέμβαση στη Λευκίμμη καταδικάζει με ανακοίνωση του και ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κέρκυρας.

Πηγή: ΕΡΤ