Με αυτές τις απολογίες έγινε η δίωξη από την Εισαγγελέα

Ο Σαμοίλης Συμεών του Σπυρίδωνος για τις κατηγορίες που εκκρεμούν εις βάρος του λέει στη κατάθεσή του: «Αρνούμαι τις κατηγορίες για τις αποδιδόμενες σε μένα πράξεις. Βρίσκομαι στην Κέρκυρα από την προηγούμενη Δευτέρα, διότι ο παππούς μου Τούρκος Ιωάννης ήταν ασθενής στο νοσοκομείο Κέρκυρας και ήρθα εσπευσμένα από Κοζάνη για το λόγο αυτό. Μένω στο πατρικό μου σπίτι στο Ποτάμι Λευκίμμης όταν επισκέπτομαι την Κέρκυρα. Χθες εντελώς τυχαία βρέθηκα στη διασταύρωση Λευκίμμης – Κάβου. Είχα πάρει το μηχανάκι της μητέρας μου για να πάω στο μαγαζί του αδελφού μου και μετά στο σπίτι της αδελφής μου που είναι και τα δύο στον Κάβο. Δεν γνώριζα ότι είναι κλειστός ο δρόμος ούτε ότι γίνονται επεισόδια. Όταν πλησίασα τη διασταύρωση είδα ότι ο δρόμος είναι κλειστός. Ταυτόχρονα, ένιωσα μια δυσφορία και σταμάτησα αμέσως το μηχανάκι. Στην άκρη του δρόμου ήταν παρκαρισμένο το αυτ/το του συγχωριανού μου Θεριανού Χαραλάμπου. Μπήκα κι εγώ μέσα στο αυτ/το που καθότανε κι αυτός, για να πάρω μια ανάσα, να συνέλθω από τα χημικά που έριχναν πιο μπροστά οι αστυνομικοί. Με το που κατέβηκα από το αυτ/το για να μεταβώ στο Κέντρο Υγείας, επειδή ένοιωθα έντονη δυσφορία με συνέλαβαν χωρίς λόγο».

Ο δεύτερος κατηγορούμενος Ανδρονικόπουλος Αναστάσιος του Ελευθερίου κατέθεσε: «Αρνούμαι τις αποδιδόμενες σε μένα κατηγορίες και πράξεις. Δε συμμετείχα σε καμία από τις αναφερόμενες ενέργειες, ούτε στα επεισόδια. Αντιθέτως, βρισκόμουν τριακόσια μέτρα περίπου μακριά από αυτά, σε φιλικό σπίτι ιδιοκτησίας Πανδή, στην αυλή αυτού και όταν είδα μπροστά μου μια ηλικιωμένη κυρία να πέφτει στο οδόστρωμα, επειδή είχε ζαλιστεί από τα χημικά που έριχναν οι διμοιρίες των ΜΑΤ, έτρεξα να τη βοηθήσω να σηκωθεί. Εκείνη την ώρα κι ενώ ήμουν σκυμμένος πάνω από τη γυναίκα, με συνέλαβαν χωρίς λόγο».

Κατασκευασμένες Κατηγορίες

Οι τρεις αστυνομικοί Πολίτης Σπυρίδων, Χαντζής Στέφανος και Ράμμος Κών/νος κατέθεσαν τα παρακάτω για τα γεγονότα της Λευκίμμης στην δικογραφία που ετοίμασε η ΕΛ.ΑΣ:

Στις 16/06/08 διατάχθηκαν να μεταβούν στο τόπο των γεγονότων, ώστε να βοηθήσουν τις ήδη υπάρχουσες εκεί δυνάμεις, να λάβουνε μέτρα τάξης και ασφάλειας στο χώρο που περιβάλει το υπό κατασκευή έργο ΧΥΤΑ στην τοποθεσία Μισοράχια. Από το κέντρο τους ειδοποίησαν να μεταβούν ταχύτατα στον Περιφερειακό Λευκίμμης και στο ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων ΒΡ. Εκεί μόλις έφθασαν είδανε κάποια άτομα να έχουν κλείσει τον εν λόγω δρόμο με οδοφράγματα, καίγοντας αυτοκίνητα, λάστιχα και άλλα εύφλεκτα αντικείμενα, να πετάνε προς τους αστυνομικούς βόμβες μολότοφ, πέτρες, ξύλα κ.α. Στην προσπάθεια τους ισχυρίζονται, οι αστυνομικοί να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία δέχθηκαν επίθεση από πέτρες και μολότοφ. Τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους αναχαιτήσουν και να απομακρύνουν τα οδοφράγματα από τον Περιφερειακό Λευκίμμης». Τα συγκεκριμένα γεγονότα τα αναφέρουν και οι τρεις αστυνομικοί στις καταθέσεις τους.

Ο αστυνομικός Πολίτης Σπυρίδων λέει στη κατάθεση του: «τότε μία ομάδα 50 ατόμων περίπου ανασυγκροτήθηκε σε παρακείμενο αγροτικό δρόμο λίγα μέτρα πιο κάτω από το ύψος του βενζινάδικου της ΒΡ και άρχισαν να μας εκσφενδονίζουν πέτρες και μπουκάλια. Από τα άτομα αυτά αναγνωρίζω με απόλυτη βεβαιότητα τους Καραβασάκη Βασίλειο του Στυλιανού και της Μαρίας και τον Πανδή Ιωάννη του Βασιλείου και της Νικολέτας,οι οποίοι πρωτοστάτησαν της επίθεσης εις βάρος μας καθοδηγώντας τους υπόλοιπους.»-Πώς είναι δυνατόν να τους αναγνώρισε βράδυ 22:00 ως αναφέρει στη κατάθεσή του και η απόστασης από δρόμο ΧΥΤΑ σε σημείο σύλληψης είναι 330 μέτρα και όχι 50 όπου καταθέτει, πόσο αξιόπιστος μπορεί να είναι αυτός ό μάρτυρας;

Ο αστυνομικός Χαντζής Στέφανος είναι ο μοναδικός από τους τρεις αστυνομικούς που ισχυρίζεται ότι αναγνώρισε! τους δύο κατηγορουμένους. Συγκεκριμένα λέει στη κατάθεσή του: «οι κατηγορούμενοι Ανδρονικόπουλος Αναστάσιος του Ελευθερίου και της Ευτυχίας και ο Σαμοίλης Συμεών του Σπυρίδωνος και της Γιολάντας, οι οποίοι είμαι απόλυτα σίγουρος και βέβαιος ότι επρόκειτο για άτομα που έριχναν πέτρες εις βάρος μας και μολότοφ στα επεισόδια που προαναφέρω. Οι ανωτέρω συνελήφθησαν από συναδέλφους και οδηγήθηκαν στην Υ.Α. Κερκύρας.»

Ο αστυνομικός Ράμμος Κων/νος κατέθεσε «είδα 20 βόμβες μολότοφ μέσα σε ένα καφάσι για μπύρες, έτοιμες για χρήση. Επίσης δίπλα υπήρχαν 3 μπιντόνια με βενζίνη. Προαναφερόμενα αντικείμενα παραδοθήκαν και κατασχέθηκαν από την Υ.Δ.Κ».

Σημείωση CN:

Γιατί δέχεστε ως αληθή τις καταθέσεις του ενός και μοναδικού μάρτυρος Αστυνομικού και όχι τις απολογίες των δύο κατασκευασμένων δραστών;

Γιατί όπως αποδεικνύεται και από την αποτύπωση – φωτογραφία η απόσταση που ισχυρίζεται ο Αστυνομικός δεν είναι 50 μέτρα αλλά 300μέτρα που αληθώς αναφέρει ο κατηγορούμενος.

Είναι δυνατόν τις 22:00 πού ισχυρίζεται ο αστυνομικός ότι είδε «είμαι απόλυτα σίγουρος και βέβαιος» τους κατηγορούμενους και να τους συλλαμβάνουν στις 23:45;

Ψεύδονται ασύστολα διότι έχουμε καταγεγραμμένα τα γεγονότα και τα άτομα δεν ήταν 50 αλλά περισσότερα από 500, πως μπόρεσε μέσα σε τόσο πλήθος να ξεχωρίσει αυτά τα δύο άτομα; Ήταν γνωστοί; Ήταν φίλοι; Ήταν συγγενείς;

Φτάνει πια. Μέχρι που θα φθάσει αυτός ο εξευτελισμός των θεσμών.

Γιατί τόση ΒΙΑ τόσο ΠΕΙΣΜΑ τέτοιο ΜΙΣΟΣ;

Για να πάρει τα Λεφτά ο Εργολάβος; Του τα δείνουμε εμείς και αφήστε μας ήσυχους.-

CN Τρύφωνας Βέργης

Αυτή είναι η αληθινή αποτύπωση. Τα δακρυγόνα μέσα στο χωριό!!!
Πατήστε για μεγέθυνση
Αυτό το σχέδιο είναι στην δικογραφία, όλα στο πόδι, έτσι ασκήθηκε δίωξη!!!
Πατήστε για μεγέθυνση

Πηγή: Corfu News Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2008