Επιτροπή συμπαράστασης‏ στους κατοίκους της Λευκίμμης - συλλογή υπογραφών

Ύστερα και από τα γεγονότα της 16ης Ιουνίου 2008 καθώς και την έντονη προσπάθεια να ποινικοποιηθεί ο αγώνας των κατοίκων της Λευκίμμης ,ομάδα πολιτών σχημάτισε μια επιτροπή συμπαράστασης στους κατοίκους της Λευκίμμης και την παρασκευή 20/6 προχωράμε αρχικά σε συλλογή υπογραφών συμπαράστασης στις 8μμ στην πλατεία Γεωργάκη .

Κείμενο για υπογραφή:

Συμπαράσταση στους κατοίκους της Λευκίμμης

Είκοσι μέρες τώρα η περιοχή της Λευκίμμης αστυνομοκρατείται. Μετά τα βίαια γεγονότα της 29ης Μαϊου και την τραγική τους κατάληξη, τη Δευτέρα 16/6/08 οι κάτοικοι βίωσαν για άλλη μία φορά την αγριότητα των δυνάμεων καταστολής με την ανοχή των αρχών του τόπου και των πολιτικών φορέων. Σε διατεταγμένη υπηρεσία τα ΜΑΤ μπήκαν στο χωριό, όπου και έγιναν συλλήψεις, ενώ η ρίψη χημικών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και η δημοτική αρχή της Λευκίμμης αρκέστηκαν σε ψηφίσματα προσπαθώντας να κλείσουν τα μάτια των κατοίκων, όμως στην πράξη όχι μόνον δεν έκαναν τίποτα αλλά και έλαμψαν δια της απουσίας τους τη Δευτέρα από τη Λευκίμμη και άφησαν ανενόχλητους τους ένστολους να χτυπούν.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συκοφαντεί τον αγώνα. Προσπαθεί να σπείρει απαισιοδοξία και να νομιμοποιήσει στα μάτια του λαού την πολιτική της. Συνένοχοι σε αυτή την καταστροφική για το περιβάλλον πολιτική είναι και οι άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης με την ανικανότητα και την αναξιοπιστία που επέδειξαν όλα αυτά τα χρόνια για τη χάραξη μιας ολοκληρωμένης πολιτικής διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Είναι συνένοχοι για τη βία και την τρομοκρατία που επικρατεί στην περιοχή αφού απ’ ότι αποδείχτηκε και αυτοί ζητούσαν την αστυνομική παρέμβαση για την ολοκλήρωση του έργου. Η δήλωσή τους για τα επεισόδια ότι ήταν αποτέλεσμα «του αναγκαστικού χειρισμού από πλευράς της πολιτείας» αυτό αποδεικνύει.

Εδώ και ημέρες άνδρες, γυναίκες, παιδιά με γυμνά χέρια υπερασπίζονται τον τόπο τους και απαντούν με πρωτοφανή ενότητα, αλληλεγγύη, και συσπείρωση στη συκοφαντία και τρομοκρατία.

Το επιστέγασμα, μέχρι τώρα, της κρατικής καταστολής είναι συλλήψεις και διώξεις κατοίκων που έρχεται ως συνέχεια της συνολικότερης κυβερνητικής πολιτικής να περνάει με τη βία (ξυλοδαρμοί, ύβρεις, ποινικοποίηση) τα μέτρα της, όπου αυτά δεν τυχαίνουν αποδοχής. Πολίτες της Λευκίμμης συλλαμβάνονται και σύρονται στα δικαστήρια με βαρύτατες κατηγορίες.

Στη κρίσιμη αυτή φάση του αγώνα έχει ιδιαίτερη σημασία η συμπαράσταση όλων μας. Οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό των κατοίκων ενός χωριού που τολμά να λέει όχι στην κυρίαρχη πολιτική της κυβέρνησης, των στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και ενός συρφετού μικροσυμφερόντων.

Καλούμε όλους τους πολίτες να σταθούμε αλληλέγγυοι στους κατοίκους της Λευκίμμης. Τα γεγονότα μας ξεπερνούν. Αυτά που συμβαίνουν αφορούν όλους μας, είναι ένας κρίκος σε μια μακριά αλυσίδα (Καρβουνάρη Θεσπρωτίας, Ικαρία, Δυτική Αθήνα, Άσσηρος Θεσσαλονίκης, Χανιά κλπ.) που αποδεικνύουν περίτρανα ότι η περίφημη πολιτική περιβάλλοντος είναι μια απάτη. Στην πραγματικότητα επιλέγονται διάφορες περιοχές της χώρας μας για να «φυτευτούν» χωματερές.

Η αλληλεγγύη όπως εκφράστηκε με τη μεγάλη συγκέντρωση στη Λευκίμμη, στην Αθήνα, με τα ψηφίσματα και τη στήριξη σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με δεκάδες ανακοινώσεις συμπαράστασης από πολίτες και ομάδες πολιτών είναι σημαντικό στοιχείο, θωρακίζει τον αγώνα και πρέπει να συνεχιστεί.

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ
ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗ
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚOΜΕΝΟΥΣ
ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ

Ακολουθούν υπογραφές