Νεότερα από Λευκίμμη, Κέρκυρα

Μαρτυρία από κάτοικο Κέρκυρας που δημοσιεύτηκε χθες στο Αthens Ιndymedia.

Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

«εν συντομία τι έγινε χτες και σήμερα

Τα χτεσινά επισόδεια άρχισαν το πρωί και διήρκεσαν όλη τη μέρα. Το πρωί, κάτοικοι ενημερώθηκαν ότι τα μηχανήματα του εργολάβου προβαίνουν σε διάνοιξη του δρόμου που οδηγεί στην υπο κατασκευή χωματερή. Η διάνοιξη έγινε χωρίς κανένα πρόσχημα, χωρίς να προηγηθούν απαλλοτριώσεις, αποζημιώσεις και χωρίς τη συναίνεση κανενός κατοίκου. Απλά ο εργολάβος έκρινε ότι ο υπάρχων δρόμος δεν χώραγε άνετα τα οχήματά του και αποφάσισε να τον διανοιξει. Ο δρόμος από 2 μέτρα πλάτος που είχε στα περισσότερα σημεία τώρα έγινε 5-7μ. Κάτοικοι που πληροφορήθηκαν τις ενέργειες αυτές κατέβηκαν ειρηνικά να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι. Τα πνεύματα εντάθηκαν και έτσι κατά το μεσημέρι έγινε ο πετροπόλεμος που όλοι είδαμε, με επακόλουθο τραυματισμούς και δακρυγόνα, αλλά καμία σύλληψη.

Οι αψιμαχίες εξακολούθησαν λίγο - πολύ μέχρι το βράδυ, οπότε και έγιναν και οι συλλήψεις, και των δύο ανθρώπων σε χώρο άσχετα με το χώρο της χωματερής και σε αρκετή απόσταση από αυτή.

Οι συλληφθέντες είναι δύο. Δεν γνωρίζω αν υπήρξε και τρίτος, πάντως κατηγορίες αντιμετωπίζουν μόνο οι δύο. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν τα αδικήματα της αντίστασης, οπλοκατοχής (πέτρες), οπλοχρησίας, διατάραξη κοινής ειρήνης, παρακώλυση συγκοινωνιών.Οι κατηγορίες είναι πολλές και βαριές και δείχνει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται πλέον ποινικά ο αγώνας των απλών ανθρώπων. Και τα πέντε αδικήματα είναι πανεύκολο να φορτωθούν στον οποιονδήποτε βρεθεί σε μια πορεία ή συγκέντρωση που θα εξελιχθεί σε βίαια, η σε οποιονδήποτε που θα έχει απλώς την ατυχία να περνάει από εκεί και να συλληφθεί. Το μήνυμα του κράτους είναι σαφές: ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ

Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν 3ήμερη προθεσμία για να ετοιμάσουν την απολογία τους. Δεν υπάρχουν κακουργήματα, οπότε την Πέμπτη θα εμφανιστούν ενώπιον του τριμελούς πλημμ/κείου κερκύρας. Είναι αναγκαία η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμπαράσταση τη μέρα εκείνη.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αναφέρθηκε τραυματισμός τριών μπάτσων και του υποδιευθυντή. Πέρα από το γεγονός ότι ο υποδιευθυντής τις έφαγε από τα ΜΑΤ γιατί φορούσε πολιτικά, από τους υπόλοιπους τρεις, οι δύο δεν έχουν τίποτα αξιόλογο αναφοράς. Ο ένας αναφέρθηκε ότι τραυματίστηκε στο μάτι και σημερα κυκλοφόρησε ότι έχασε το μάτι του. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ, αποτελεί παραπληροφόρηση που διαδίδεται σκόπιμα, ο μόνος αξιόλογος τραυματισμός ήταν ενός μπάτσου που χρειάστηκε ραμματα στο φρύδι και δεν έχασε κανένα μάτι. Ετσι για να φανεί ως που θα φθάσει η παραπληροφόρηση (η ΝΕΤ πχ έχει επανειλλημένα μεταδώσει ότι οι κάτοικοι έχουν χάσει την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ η αλήθεια είναι ότι αυτή έχει αναβληθεί για τον Οκτώβριο - τόση ξεδιαντροπιά πια)

Η Λευκίμμη δεν θα το βάλει κάτω»


Πηγή: Αthens Ιndymedia